Skip to main content

Ζαρκάδι χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στην Καστοριά (video)

Άλλο ένα ατύχημα με ένα πανέμορφο ζαρκάδι σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον επαρχιακό δρόμο Κορομηλιά - Κορέστεια στην Καστοριά.

Ένα πανέμορφο ζαρκάδι χτυπήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από διερχόμενο όχημα στον επαρχιακό δρόμο Κορομηλιά-Κορέστεια στην Καστοριά.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς» το συγκεκριμένο σημείο είναι συχνό πέρασμα πολλών και διαφόρων ζώων, ενώ τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχασαν την ζωή τους 6-7 ζαρκάδια.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ σε βίντεο που ανέβασε, το τραυματισμένο ζώο λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες και τη φροντίδα της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

«Όταν πέσει το σκοτάδι αρχίζει άλλος χρόνος για εμάς και μαζευόμαστε σε ασφαλή μέρη για να περάσουμε την νύχτα μας. Για κάποιους άλλους τότε ξεκινά η μέρα τους και αρχίζουν δειλά – δειλά να δραστηριοποιούνται προς εύρεση της τροφής τους με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτα σε δεκάδες κινδύνους… ένας από τους μεγαλύτερους είναι το οδικό δίκτυο.

Δυστυχώς σήμερα προσθέθηκε άλλο ένα ατύχημα με ένα πανέμορφο ζαρκάδι στον επαρχιακό δρόμο Κορομηλιά-Κορέστεια. Το συγκεκριμένο σημείο είναι συχνό πέρασμα πολλών και διαφόρων ζώων, τά τελευταία δυόμισι χρόνια έχασαν την ζωή τους 6-7 ζαρκάδια.

Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΎΡΟΥ ακούραστα βρέθηκε στην περιοχή για άλλη μία φορά να διαχειριστεί ένα ακόμη αρκετά δύσκολο περιστατικό ώστε να διασώσει το άτυχο ζώο.

Για πολλοστή φορά τονίζουμε για την ασφάλεια των οδηγών και των ζώων οι επαρχιακοί δρόμοι δεν είναι ασφαλής και πρέπει να έχουμε χαμηλές ταχύτητες… ΤΟ ΠΌΔΙ ΣΤΟ ΦΡΈΝΟ !!! Σήμανση δεν ξέρουν διαβάζουν τα ζώα.

Υ.Γ (Στο περιστατικό βρέθηκαν η Αστυνομία το Δασαρχείο καί η ΟΑΕ τού Αρκτούρου)».