Skip to main content

Ζαρωτιάδης: Γιατί γελοιοποιείται το ότι κατεβαίνουν 22 υποψήφιοι;

Θα αλλάξουμε τη νοοτροπία του πολιτεύεσθαι στη Θεσσαλονίκη και μετά θα αλλάξουμε και το γίγνεσθαι στο δήμο, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους 21 συνδυασμούς που κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Και το αναφέρω αυτό γιατί με ενόχλησε ο τρόπος που ορισμένα ΜΜΕ σχολιάζουν και προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το γεγονός ότι 1100 και πλέον συμπολίτες μας διεκδικούν την ψήφο. Είναι κακό αυτό; Γιατί πρέπει να είναι αντικείμενο γελοιοποίησης και σχολιασμού από κάποιους; Γιατί να κάνουν πλάκα και να επιβάλουν μ' αυτό τον τρόπο την αντίληψη ότι πρέπει 3 ή 5 οι υποψήφιοι που επιβάλουν τα κεντρικά κομματικά επιτελεία και όχι περισσότεροι; Όχι κύριοι δεν θα σας ζητήσουμε την άδεια. Θα είμαστε όσοι μπορούμε, όσοι τολμούμε και όσοι έχουμε τη δύναμη να το πράξουμε. Τη δική μας δύναμη, τη συλλογική, όχι την οικονομική. Ούτε τη δύναμη που περνάει από σας».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε, χθες, η ΔΚΘ “Υψίπολις” για την τουριστική ανάπτυξη στις “ξεχασμένες” γωνιές της Θεσσαλονίκης προσθέτοντας ότι αυτός θα είναι ο τρόπος του πολιτεύεσθαι της “Υψίπολις” τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς και αργότερα, μέσα από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

«Θα αλλάξουμε τη νοοτροπία του πολιτεύεσθαι στη Θεσσαλονίκη και, σήμερα, αύριο, παραμεθαύριο, θα αλλάξουμε και το γίγνεσθαι στο δήμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης. Ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” τόνισε ακόμη ότι ο συνδυασμός του δεν προτάσσει πρόσωπα αλλά προγραμματικό λόγο, αντίθετα από άλλους που προτάσσουν αγορασμένα πρωτοσέλιδα, επικοινωνιακές καμπάνιες και ατάκες. Αντίθετα από εκείνους που ισχυρίζονται ότι τον πολίτη τον απασχολούν αποκλειστικά και μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας

Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της συντηρητικοποίησης του πολιτικού λόγου” υποστήριξε ο κ. Ζαρωτιάδης. “Προφανώς και μας απασχολούν τα καθημερινά προβλήματα. Ο δήμαρχος όμως δεν είναι ένας απλός διαχειριστής. Είναι αυτός που θα μπορεί να οραματίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί για μία Θεσσαλονίκη που μπορεί να αναπτυχθεί κοινωνικά δίκαια και περιβαλλοντικά ισόρροπα.