Skip to main content

Ζαρωτιάδης: Οι αθλητικοί σύλλογοι στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης

Είναι φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ίδια την οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος

“Οι αθλητικοί σύλλογοι δεν είναι απλά μία διέξοδος αθλητισμού για τη νεολαία αλλά ταυτόχρονα είναι φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ίδια την οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας όλη την παραγωγή της λεγόμενης δημιουργικής οικονομίας”.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό yellow 92,8 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τότσικα.

Στη συνέντευξη, ο κ. Ζαρωτιάδης χαρακτήρισε ως ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη την ανάπτυξη αρκετών αθλητικών συλλόγων ενώ υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να συνεργασθεί με τα σωματεία και τις Ανώνυμες Εταιρίες επαγγελματικού αθλητισμού καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθεί “όχι μόνο η ίδια η αθλητική δραστηριότητα αλλά και το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ της πόλης μας”.

“Η Θεσσαλονίκη, μέχρι στιγμής, δεν έχει δείξει τις παραγωγικές δυνατότητές της” επισήμανε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις” Γρηγόρης Ζαρωτιάδης. “Έχει όμως θαλάσσιο μέτωπο, διαθέτει τις δυνατότητες ανάπτυξης της δημιουργικής οικονομίας- όπου τα αθλητικά σωματεία και οι σύλλογοι έχουν τεράστιο ρόλο να επιτελέσουν – έχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως ένας κόμβος ανάπτυξης διαπολιτισμικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή”.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου ως προς τις αντιστάσεις του, μετεκλογικά, απέναντι σε επιχειρηματικά κατεστημένα ο κ. Ζαρωτιάδης τόνισε:

“Δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει τη σημασία που έχουν μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες για το μέλλον μίας περιοχής. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να γίνεις έρμαιο του οποιουδήποτε οικονομικού παράγοντα. Υπάρχει μία μεγάλη απόσταση. O πολίτης θα πρέπει να καταλάβει ότι η βάση της ανάπτυξης μίας ομάδας βρίσκεται στον Α.Σ. Βασίζεται δηλαδή στη συμμετοχή τη δική μας. Γιατί η ψυχή της κάθε ομάδας είναι ο σύλλογός του, οι άνθρωποί του, αυτοί που έχουν όφελος κοινωνικό και προσωπικό, βλέποντας τα παιδιά τους να ακολουθούν έναν υγιή τρόπο ενηλικίωσης μέσα από τον αθλητισμό και την πολιτιστική δράση”.