Skip to main content

Ζαρωτιάδης: Μας προσβάλλει να μας αποκαλούν υποψήφιους αντιδημάρχους

Ο κ. Ζαρωτιάδης καυτηρίασε το γεγονός ότι η πλειονότητα των ανθυποψηφίων του επέλεξε να μην παραστεί στο debate της Κυριακής.

«Προσωπικά, προσβάλλομαι όταν ορισμένοι κύκλοι των Μέσων Ενημέρωσης μας ονομάζουν υποψήφιους...αντιδημάρχους. Προσβάλλομαι και το καταδικάζω. Εγώ δεν είμαι υποψήφιος αντιδήμαρχος. Είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αν τυχόν οι συμπολίτες μου δεν μας αναθέσουν αυτήν τη φορά την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω από τη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΥΨΙΠΟΛΙΣ, συμβάλλοντας όσο θα μας αναλογεί σε ένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ισόρροπο μέλλον για την Πόλη μας. Τα «αλισβερίσια» πριν ή μετά τις εκλογές δεν μας αφορούν».

Την κατηγορηματική αυτή θέση διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης κατά την τοποθέτησή του στο ανοικτό debate που διοργάνωσε, χθες, στο δημαρχείο, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζαρωτιάδης καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι, για μιά ακόμη φορά, η πλειονότητα των ανθυποψηφίων του επέλεξε να μην παραστεί στο δημόσιο διάλογο επιλέγοντας έναν διαφορετικό τύπο πολιτεύεσθαι που στηρίζεται στην επικοινωνιακή πολιτική της ατάκας και των «πληρωμένων» πρωτοσέλιδων. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε στην αναφορά που κατέθεσε η ΔΚΘ «Υψίπολις» στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ζητώντας να διερευνηθούν οι περιπτώσεις «πληθωρικής εκπροσώπησης» κάποιων σε ορισμένα ΜΜΕ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπορεύεται το κυρίαρχο δημόσιο αγαθό της ειδησεογραφίας και της παραγωγής ειδήσεων. Είτε πρόκειται για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, είτε, πολύ δε περισσότερο, για αυτά στα οποία εμπλέκεται το ελληνικό δημόσιο και τα έχει προικίσει η ελληνική Πολιτεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΔΚΘ «Υψίπολις» απηύθυνε κάλεσμα προς τους νέους και τις νέες της πόλης, όλοι μαζί, διατηρώντας και ενισχύοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και τον ρόλο του, να αντισταθούν την επόμενη ημέρα. Να αντισταθούν σ' αυτό το νέο καρκίνωμα στον τραυματισμένο πνεύμονα της πόλης που λέγεται ανοικοδόμηση της ΔΕΘ. Να αντισταθούν και να διεκδικήσουν κοινωνική κατοικία και φοιτητική στέγαση. Να αντισταθούν και να διεκδικήσουν τη διατήρηση του ελέγχου των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να αντισταθούν και να διεκδικήσουν την αξιοποίηση και όχι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου από το ΤΑΙΠΕΔ. Να αντισταθούν και να διεκδικήσουν μια περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Να οραματιστούν μαζί με δυνάμεις που τολμούν. Δεν αρμόζει σ' αυτή την πόλη να είναι ανθεκτική, αλλά κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπα αναπτυσσόμενη. Ο τομέας της δημιουργικής οικονομίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και σχεδιασμού είναι αυτός που ταιριάζει στο χαρακτήρα της και στους νέους της» κατέληξε ο κ. Ζαρωτιάδης.