Skip to main content

Ζαρωτιάδης: Μοχλός ανάπτυξης το λιμάνι για τη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισήμανε στον πρόεδρο και δ.σ. του ΟΛΘ την ανάγκη άμεσης συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΘ και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ιδιαίτερη σημασία του λιμανιού για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης συζήτησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήριος Θεοφάνης.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τον κ. Ζαρωτιάδη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νίκος Γραικούσης, Κωνσταντίνα Μπέλλου και Όλγα Παυλίδου.

Ο κ. Ζαρωτιάδης υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η “Υψίπολις” στο ρόλο του λιμανιού για μία κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη καθώς συνδέεται άμεσα με δύο από τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του συνδυασμού: με το θέμα του διαμετακομιστικού εμπορίου και των υπηρεσιών logistics και με το ζήτημα της γαλάζιας οικονομίας.

ΟΙ δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τον τρόπο της από κοινού αξιοποίησης κτιρίων και εγκαταστάσεων για την προώθηση δράσεων εκπαίδευσης, δια βίου μάθησης και πολιτιστικής παραγωγής στο πλαίσιο της δημιουργικής οικονομίας.

Ο κ. Θεοφάνης έθεσε ακόμη τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο λιμάνι και επισήμανε την ανάγκη άμεσης συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΘ και του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” ανέφερε την πρότασή του να πρωτοστατήσει η Θεσσαλονίκη στη διεκδίκηση ορισμού της Ανατολικής Μεσογείου ως ζώνη μη εξόρυξης.