Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΕΡΑ, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απένειμε μετάλλια και έβγαλε φωτογραφίες σέλφι με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων σε ένα υπόγειο καταφύγιο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε στρατιώτες στη νότια γραμμή του μετώπου στη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην περιοχή του Μικολάγεφ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να διευκρινίζει πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

Φορώντας το χαρακτηριστικό του χακί φανελάκι, ο πρόεδρος απένειμε μετάλλια και έβγαλε φωτογραφίες σέλφι με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων σε αυτό που φάνηκε να είναι ένα υπόγειο καταφύγιο, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram.

«Οι γενναίοι άνδρες μας. Ο καθένας από αυτούς εργάζεται στο μέγιστο», είπε. «Αναμφίβολα θα κρατήσουμε γερά! Αναμφίβολα θα νικήσουμε!», πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα περίχωρα της περιφερειακής πρωτεύουσας Μικολάγεφ στις αρχές Μαρτίου, αλλά στη συνέχεια απωθήθηκαν στα ανατολικά και νότια όρια της περιοχής, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

Το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε πως ο πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης την πόλη και επιθεώρησε το κατεστραμμένο κτήριο της περιφερειακής διοίκησης, όπου 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα τέλη Μαρτίου όταν ένας πύραυλος εξερράγη μέσα στο κτίριο.

Επισκέφθηκε επίσης ένα νοσοκομείο στο Μικολάγεφ και απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον δήμαρχο Ολεξάντρ Σενκέβιτς και τον κυβερνήτη Βιτάλι Κιμ για την εργασία τους κατά τους τέσσερις μήνες της ρωσικής εισβολής, ανέφερε το γραφείο του σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ