Skip to main content

Ζελένσκι: Το Ισραήλ δεν έκανε τίποτα για να μας βοηθήσει

Την απογοήτευσή του για τη στάση του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Ρωσία ε΄εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι

Απογοητευμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Ισραήλ, κάνοντας λόγο έλλειψη υποστήριξης στην ουκρανική πολεμική προσπάθεια.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde την Παρασκευή, ο Ζελένσκι είπε: «Δεν κατάλαβα τι συνέβη. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να μας εφοδιάσουν με αντιαεροπορικούς πυραύλους, το Ισραήλ δεν μας έχει δώσει τίποτα. Τίποτα. Μηδέν».

«Καταλαβαίνω ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση με τη Συρία και τη Ρωσία», είπε επίσης ο ηγέτης του Κιέβου, υπενθυμίζοντας πώς το Ισραήλ παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά απέρριψε όλα τα αιτήματα για όπλα, ιδιαίτερα για αντιαεροπορικά συστήματα. Για την Ουκρανία είναι πολύ σημαντικό να προφυλαχθεί από τις ρωσικές επιδρομές.

Όταν ρωτήθηκε εάν η «υποτιθέμενη αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας (από τη Μόσχα) μπορεί να εξηγήσει την άρνηση του Ισραήλ για υποστήριξη», ο Ζελένσκι είπε «Η ισραηλινή κοινή γνώμη δεν είναι καθόλου έτσι και νομίζω μας στηρίζει. Δεν κατηγορώ τους ηγέτες του. Αλλά αυτά είναι τα γεγονότα. Υπήρξαν συζητήσεις με Ισραηλινούς ηγέτες και αυτό δεν βοήθησε την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε την επιρροή της Ρωσίας στο Ισραήλ. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να προστατεύσουν τη χώρα τους, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, συνεχίζουν να εξάγουν όπλα σε άλλες χώρες », είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.