Skip to main content

Ζέρβας: Αύξηση 250% των ενεργών κρουσμάτων σε μία βδομάδα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν - Νέοι χώροι στον δήμο για rapid test

Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στην πόλη έκρουσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο δήμος από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας είναι η πρώτη Δευτέρα μετά από εβδομάδες, όπου υπήρξε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Από 113 ενεργά κρούσματα την προηγούμενη Δευτέρα η εικόνα η σημερινή είναι 324, δηλαδή αύξηση 250% στα ενεργά κρούσματα.

«Μπορεί η νοσηλεία να έχει μειωθεί, από 28 την προηγούμενη εβδομάδα να είμαστε σε 22, αλλά δυστυχώς η εικόνα δείχνει ότι έχουμε μια επανάκαμψη του ιού», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για το θέμα είχε επικοινωνία με τον πρύτανη του ΑΠΘ ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αντίστοιχη πολύ μεγάλη αύξηση πάνω από 200% στο ιικό φορτίο των λυμάτων και πως ανιχνεύεται η μετάλλαξη Δέλτα.

«Μπορεί στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης να πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός, αυτή τη στιγμή είναι 966.812 εμβολιασμοί, περίπου 530.000 με μια δόση και περίπου 400.000 ολοκληρωμένοι. Εύχομαι αυτός ο υψηλός αριθμός των εμβολιασμών στην περιφέρεια, να δείξει ότι υπάρχει ένα τείχος ανοσίας και η αύξηση των κρουσμάτων να μην αποφέρει νοσηλείες και ΜΕΘ και ότι άλλο δυστυχώς είχαμε στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη τον εμβολιασμό κάθε συμπολίτη μας και από την άλλη τη μάσκα και τις προφυλάξεις», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου προστίθεται στην Τριανδρία, Χαριλάου, Τούμπα και Άνω Πόλη στους χώρους των ΚΑΠΗ θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται rapid test.

«Να πηγαίνουν να τεστάρονται και να ακολουθούν όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν και ζήτησε τη συνεργασία του Σώματος.

«Είμαστε ένας δήμος, τεράστιος οργανισμός με πάνω από 4000 εργαζόμενους. Κάνουμε μια εκστρατεία σε κάθε εποπτεία ώστε να τους πείσουμε όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν», τόνισε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή αυτοί που νοσηλεύονται πλέον είναι σε τεράστιο ποσοστό άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Σας θέλω όλους κοντά σε αυτή την προσπάθεια να προτρέψουμε όλους να εμβολιαστούν. Η πόλη η χώρα δεν θα μπορεί να αντέξει άλλο ένα lockdown», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξάλλου, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναφορικά με καταγγελίες για δήθεν παράτυπους εμβολιασμούς αντιδημάρχων.

«Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, την οποία εμείς καλέσαμε, για να φωτίσουμε τις καταγγελίες που έγιναν και αφορούσαν σε δήθεν παράτυπους εμβολιασμούς αντιδημάρχων, αναφέρει πως όλα έγιναν με τρόπο σωστό, νόμιμο και απολύτως καθαρό», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας: «Ενεργήσαμε θεσμικά, ενεργήσαμε άμεσα και αποδείχθηκε ότι όλα έγιναν νόμιμα. Είναι και αυτή ακόμη μία διάψευση εκείνης της μερίδας της αντιπολίτευσης, που αντί να ασχοληθεί με τα θέματα ουσίας προσπαθεί να δημιουργήσει ή να εφεύρει θέματα. Είναι η πέμπτη διάψευσή τους κι εύχομαι να μη χρειαστεί να γίνουν και άλλες. Θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής το Δημοτικό Συμβούλιο θα ασχολείται με θέματα ουσίας και όχι με τέτοιες διαδικαστικές εμμονές και απόπειρες συμψηφισμού ορισμένων».