Skip to main content

Ζέρβας: Ευέλικτη διαχείριση όλων των σχεδιαζόμενων πρότζεκτ για τη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Την αναγκαιότητα να υπάρξει μια ευέλικτη διαχείριση όλων των πρότζεκτ που σχεδιάζονται από διάφορους φορείς για τη Θεσσαλονίκη επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στο πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Θεσσαλονίκη: Τα μεγάλα έργα και η αναπτυξιακή προοπτική» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για τη δημιουργία task force για τα έργα της πόλης.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη από τον δήμο Θεσσαλονίκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «έχει τελειώσει η περίοδος της αέναης συζήτησης και της γκρίνιας και ήλθε πια η ώρα της υλοποίησης των έργων».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε στοιχεία για τον τομέα των υποδομών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται μόλις στην 37η θέση παγκοσμίως και στη 18η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ποιότητα των συνολικών υποδομών, ενώ ο μέσος όρος των επενδύσεων για τις υποδομές τη δεκαετία 2009 -19 στην Ελλάδα αντιστοιχούσε μόλις στο 14% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο στην Ε.Ε..

«Όλα αυτά μας χτυπάνε το καμπανάκι, όχι μόνο ότι πρέπει να σχεδιάσουμε αλλά ότι πρέπει να τρέξουμε τόσο στην πόλη μας όσο και συνολικά στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.