Skip to main content

Ζέρβας: Απαιτούμε σήμερα την παραίτηση της κ. Νοτοπούλου

Από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά φαίνεται πως οργανώνει την προεκλογική της καμπάνια μέσα από το Διοικητήριο λέει ο κ. Ζέρβας

Την παραίτηση της υφυπουργού Εσωτερικών και υποψήφιας δημάρχου Θεσσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου ζητά με δήλωση του ο συνυποψήφιος της Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αφορμή όπως λέει ο ίδιος είναι το άρθρο στο site Protagon με τίτλο «τα πεντοχίλιαρα της Νοτοπούλου». «Ήμουν ο πρώτος που από της 15/12/2018, αφού την καλωσόρισα στον προεκλογικό αγώνα, την κάλεσα να παραιτηθεί από το κυβερνητικό της αξίωμα για λόγους που περιέγραφα.Σήμερα έρχεται στο φως της δημοσιότητας σειρά χρηματοδοτήσεων δράσεων και επιχορηγήσεων συλλόγων από την κ. Νοτοπούλου, καθ'όλη τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος» και επισημαίνει:

«Από την κυβερνητική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου η κ. Νοτοπούλου υποδείχθηκε από τον κ. Τσίπρα ως η εκλεκτή του κόμματός του για τον κεντρικό δήμο, πέρασαν σχεδόν 2 μήνες.

Από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά φαίνεται πως οργανώνει την προεκλογική της καμπάνια μέσα από το Διοικητήριο απολαμβάνοντας όλες τις παροχές και τις ευκολίες που της προσδίδει η θέση αυτή, χωρίς βέβαια να μπαίνει στη βάσανο κατάθεσης προτάσεων και προγραμματικού λόγου για την πόλη.

Οι πρακτικές αυτές, εκτός του ότι υποτιμούν βάναυσα τον λαό της Θεσσαλονίκης, αντιστοιχούν στις χειρότερες παραδόσεις κομματισμού και κρατικοδίαιτου πολιτικού καθεστωτισμού και δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς που ευαγγελίζονται το νέο και το διαφορετικό.

Την καλούμε να παραιτηθεί άμεσα, εάν και εφόσον είναι ακόμη διατεθειμένη να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ας το κάνει με τις δυνάμεις της, τις ιδέες της, το πρόγραμμά της και όχι με κρατικά δεκανίκια και ανέσεις.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων της πόλης. Συνεχίζουμε ανεξάρτητα και αυτοδιοικητικά. Ξέρουμε τα ζητήματα – παρουσιάζουμε τις λύσεις. Από την πόλη, για την πόλη και τους δημότες».