Skip to main content

Ζέρβας: Έχω κάνει ό,τι μπορώ από μεριάς μου για τον Άρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις με την έλευση Μητσοτάκη στην πόλη αλλά και για το θέμα των «κιτρινόμαυρων» με τη FIFA

Για τις πρόσφατες εξελίξεις με την έλευση του πρωθυπουργού στην πόλη και για το ζήτημα του Άρη με το ban της FIFA αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης:

Για το αν η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη ήταν επίσκεψη ουσίας:

«Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μία καχυποψία προς τους πολιτικούς για όταν έρχονται στην πόλη μας αν όλα αυτά έχουν κάποιο νόημα. Αλλά σε κάθε περίπτωση σε αυτούς τους οκτώ μήνες που είμαι δήμαρχος της πόλης ο κ. Μητσοτάκης έχει έρθει πολλές φορές και έχει ένα έμπρακτο ενδιαφέρον για την πόλη. Αυτές οι συναντήσεις έχουν πριν και μετά. Είχαμε μέχρι το Σάββατο ένα deadline να του υποβάλουμε την ατζέντα. Και αυτός ήταν διαβασμένος, του αναλύσαμε τα θέματα. Τα βασικά προβλήματα της πόλης μας, το κυκλοφοριακό, ο ΟΑΣΘ, το μετρό τα συζητήσαμε και ήταν ευκαιρία να τα πούμε».

Για το ότι η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που έχει ψηλά τον αθλητισμό:

«Αυτό του είπα και εγώ. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που ζει τον αθλητισμό και σε πολλά θέματα που έχει να κάνει με τις ομάδες της, τις εγκαταστάσεις της είναι πολύ πίσω».

Για το αν μίλησε για τις ομάδες της πόλης:

«Μίλησα και για τον Άρη και για τον Ηρακλή και για τον ΠΑΟΚ. Και εκεί μάλιστα που συζητήσαμε περισσότερο είναι για τον Ηρακλή και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γ.Σ. που δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

Για το θέμα του Άρη:

«Το είχα συζητήσει με τους ανθρώπους του Άρη, τον κ. Καρυπίδη, τον κ. Αρβανίτη. Το είχα συζητήσει και με τον κ. Γεραπετρίτη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό αλλά και είναι άνθρωπος του αθλητισμού. Εκείνος μου είπε ότι στάλθηκε η επιστολή προς την FIFA, οπότε αυτό που μπορούσε να κάνει σαν κυβέρνηση το έκανε. Θα δούμε τι αντίδραση θα έχει η επιστολή και μετά πάμε για ένα δεύτερο και τρίτο βήμα».

Ενώ για την δική του οπτική στο θέμα του Άρη ανέφερε:

«Σαν άνθρωπος του αθλητισμού καταλαβαίνω τι σημαίνει να κουβαλάς παλιές αμαρτίες για τις οποίες δεν ευθύνεσαι. Σε μεγάλο βαθμό είναι νομικό θέμα. Πάντα επηρεάζεται και το πολιτικό, αλλά οι νομικοί θα μας δείξουν τον δρόμο. Το θέμα είναι οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Να μην χρωστάς το ρεύμα, το νερό κλπ.

Για την επιστολή:

«Δεν έχω δει την επιστολή. Αλλά ο κ. Γεραπετρίτης είναι και νομικός οπότε φαντάζομαι ότι έχει κάποια νομική τεκμηρίωση που χρειαζόταν».

Για το αν ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί για τον Άρη:

«Ήδη το έχω κάνει. Κάθε άνθρωπος που του αρέσει ο αθλητισμός θέλει να βλέπει τις ομάδες όσο πιο ισχυρές γίνεται και να έχεις ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν απαγορέψεις σε κάποιον να κάνει μεταγραφές είναι σαν να του στερείς τις δυνατότητες του».

Για το αν έχει κάνει λάθη και αν έχει αδικήσει ομάδες δεδομένου ότι έχει γνωστές οπαδικές προτιμήσεις:

«Λάθη μπορεί να κάνει ο καθένας. Αλλά κανείς πρέπει να φοβάται περισσότερο αυτούς που δεν γνωρίζουν τα θέματα σε σχέση με εκείνους που τα γνωρίζουν, έστω και από διαφορετικό στρατόπεδο. Ο καθένας έχει την αγωνία με την ομάδα του. Εγώ έχω ασχοληθεί και με πολλά ερασιτεχνικά σωματεία και μπορώ να καταλάβω την αγωνία των ανθρώπων. Δεν υπήρχε καμία δυσκολία από πλευράς μου. Όπως και τώρα που ήρθε ο πρωθυπουργός του μίλησα με τον ίδιο τρόπο και για τις τρεις ομάδες».

Για την δολοφονία του Τόσκο:

«Οποιαδήποτε φαινόμενα βίας είναι καταδικαστέα. Άλλο η αγάπη σου για μία ομάδα, άλλο να οπλίζεται το χέρι σου. Για αυτό είχαμε μιλήσει με τον Πέτρο Λεκάκη για την δημιουργία ενός μνημείου. Το έχουμε πάρει απόφαση και το έχουμε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο Το μνημείο θα υποδηλώνει την καταδίκη οποιουδήποτε φαινόμενου βίας. Να υπάρχει αντιπαλότητα μόνο στο γήπεδο. Το πότε θα γίνει το μνημείο το έχει αναλάβει ο Πέτρος Λεκάκης και μένει να βρεθεί το κατάλληλο σημείο».

Ενώ συνέχισε:

«Σκοπεύουμε να μετονομάσουμε κάποιους χώρους κοντά στις έδρες των ομάδων μας από άποιους ανθρώπους που ήταν εργάτες των ομάδων μας».

Για το αν έχει επαφή με την αστυνομία για την υπόθεση Τόσκο:

«Για κάθε εγκληματική ενέργεια έχω επαφή με την αστυνομία. Αλλά η αστυνομία δεν δίνει ενημέρωση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης».

Για το ότι γίνονται έργα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και αν θα γίνει κάτι για τον Άρη:

«Μου είχε γίνει μία ενημέρωση για την δημιουργία ενός πάρκινγκ κοντά στο γήπεδο του Άρη. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε ανάπλαση του γηπέδου. Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο θα γίνει από την χρηματοδότηση του Ιβάν Σαββίδη. Από εκεί και πέρα όποιο ΕΣΠΑ χρησιμοποιηθεί -αν χρησιμοποιηθεί- θα είναι για περιβάλλοντα χώρο, για ένα πρόσθετο αντικείμενο στην συνολική ανάπλαση».

Για το αν θα πρέπει να παρουσιάσει πρώτα ο Άρης χρηματοδότη:

«Για να κάνεις μία τόσο μεγάλη ανάπλαση, για να αλλάξεις τις χρήσεις, να κάνεις κάτι τόσο διαφορετικό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και να μπεις σε μία τέτοια διαδικασία».

Για το αν οι αλλαγές στην ΔΕΘ θα επηρεάσουν το Αλεξάνδρειο:

«Το Αλεξάνδρειο είναι ένα από τα κτήρια της ΔΕΘ που παρά τις αλλαγές θα παραμείνει κανονικά. Πολύ πιθανό να υπάρξει μία αναβάθμιση».

Για το ότι στο παρελθόν είχε πει «να υποβιβαστεί ο Άρης»:

«Νομίζω ότι έχει εξαντληθεί αυτό το θέμα. Έχει συζητηθεί αρκετά, έχει ειπωθεί το τι έχει γίνει. Επτά χρόνια μετά δεν υπάρχει νόημα να το συζητάμε. Ο καθένας για το παρελθόν του πρέπει να νιώθει ότι κάθε πράγμα που έγινε, έγινε για κάποιο λόγο».