Skip to main content

Ζέρβας για καιρικό: Ατυχές συμβάν ο τραυματισμός της εργαζόμενης

Οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκηγς προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους μετά τις πτώσεις δέντρων, είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τη λύπη του για το ατύχημα που είχε μια εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα επισήμανε πως οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται επί ποδός για να υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.

"Η χώρα μας και σε κάποιο βαθμό και η πόλη μας πλήττεται από μία κακοκαιρία. Στη Θεσσαλονίκη είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως όσον αφορά πολύ δυνατούς ανέμους και είχαμε πολλές πτώσεις δέντρων και αρκετές υλικές ζημιές. Οι υπηρεσίες μας έχουν επιληφθεί του θέματος, προσπαθώντας να καθαρίσουν δρόμους για να μην έχουν προβλήματα στην κυκλοφορία", ανέφερε.

"Είχαμε ένα σχετικά ατυχές συμβάν στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα της Τούμπας όπου από την πτώση ενός κλαδιού μία εργαζόμενη από την καθαριότητα είχε ένα ατύχημα, καθώς χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", και έγινε ένα ράμμα. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της. Εκφράζω τη λύπη μου γι'αυτό το ατυχές συμβάν και με δεδομένο ότι πολλοί εργαζόμενοι της καθαριότητας βρίσκονται καθημερινά σε δρόμους υπάρχει κίνδυνος να υπάρχουν κι άλλα τέτοια ατυχήματα", συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ακόμα πρόσθεσε από τον αρμόδιο υπεύθυνο Νίκο Ζεϊμπέκη "ζητήθηκε από όλους τους επόπτες να καλέσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου να βρίσκονται σε εποπτείες και να μη βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία για να μην υπάρχουν άλλα τέτοια ατυχή συμβάντα. Νομίζω ότι με βάση την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα έχουν κοπάσει. Σε κάθε περίπτωση και εγώ και ο κ. Μωυσίδης ο οποίος είναι ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος στην Πολιτική Προστασία είμαστε σε εγρήγορση οτιδήποτε προκύψει να δράσουμε αμέσως ούτως ώστε να μην έχουμε κάτι που να επιβαρύνει τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών",τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα σχολεία της πόλης, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι λειτουργούν κανονικά.