Skip to main content

Ζέρβας για Μετρό: Κανείς δεν δικαιούται να διχάζει την πόλη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στις αντιδράσεις τόνισε ότι «κάποιοι όταν κάτι δεν τους αρέσει καταφεύγουν σε συγκεντρώσεις και δικαστήρια»

Μήνυμα να ολοκληρωθεί το έργο του μετρό σύντομα και με τον οικονομικότερο τρόπο έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να έχει άποψη αλλά δεν έχει δικαίωμα να διχάζει την πόλη.

«Την μπαγκέτα όμως την κρατά η κυβέρνηση. Περιμένουμε τα επόμενα βήματα από τα αρμόδια υπουργεία και την Αττικό Μετρό. Θα στηρίξουμε την λύση, η οποία πρέπει να είναι εφαρμόσιμη. Θα παρακολουθούμε στενά το έργο. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, η πόλη δεν μπορεί να μένει ένα εργοτάξιο», τόνισε ο κ. Ζέρβας στην τοποθέτησή του.

«Είμαι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και με ενδιαφέρει να προχωρήσουμε να ολοκληρωθεί το μετρό σύντομα και με τον οικονομικότερο τρόπο. Ο νους μου όλα αυτά τα χρόνια είναι διαρκώς στους επιχειρηματίες που καταστράφηκαν, στις δουλειές που έκλεισαν, στις ζωές που ταλαιπωρήθηκαν, στους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και αξιόπιστα σε μια μεγαλούπολη όπως η Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε να έρθει», σημείωσε.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «είναι πλέον καιρός η πόλη μας να έχει υποδομές, μετρό, λεωφορεία, θαλάσσια αστική συγκοινωνία, αεροδρόμιο, λιμάνι συνδεμένο με το οδικό δίκτυο, ποδηλατοδρόμους, να έχει περιφερειακό, όπου να μη θρηνούμε νεκρούς».

Ο κ. Ζέρβας εξήγησε ότι γίνεται αυτή η συζήτηση για να υπάρξει ενημέρωση για το μετρό. «Είναι χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας, για να προχωρήσει και να τελειώσει το έργο για το καλό της πόλης. Να αποκτήσει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς. Ήρθε η ώρα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Να δεσμευθούμε ότι θα αρχίσει σύντομα το έργο και θα αφήσει πίσω ιδεοληψίες και εμμονές», σημείωσε.

Κάλεσε όλους να μην γυρίζουμε πίσω στις πολλές αφετηρίες του έργου. «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα τελειώσει το έργο. Πότε όμως και με ποιο κόστος; Επιτέλους πρέπει να καταλήξουμε σε εφαρμόσιμες αποφάσεις».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις τόνισε ότι «κάποιοι όταν κάτι δεν τους αρέσει καταφεύγουν σε συγκεντρώσεις και δικαστήρια. Ο καλύτερος τρόπος να καθυστερήσεις είναι να καταφύγεις σε δικαστήρια».

Όπως είπε ο δήμαρχος, «εάν εφαρμοζόταν η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης από την αρχή δεν θα υπήρχε ανάγκη αυτής της συνεδρίασης. Εάν υπήρξε η πρόοδος με τη σημερινή λύση, δεν θα είχα αντίρρηση να συνεχιστεί με αυτή τη μέθοδο».