Skip to main content

Ζέρβας για Μουσείο Ολοκαυτώματος: Σε τροχιά υλοποίησης ένα εμβληματικό έργο

Ένα εμβληματικό έργο για την πόλη μας αλλά και συνολικά για τη χώρα περνά στη φάση κατασκευής, αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή, αίρονται εμπόδια ετών κι ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός από τα πλέον εμβληματικά έργα της Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή με την οποία ξεμπλοκάρει το έργο.

«Εμείς, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίξαμε και συμμετείχαμε από την πρώτη στιγμή σε όλες τις προσπάθειες και ενέργειες επίλυσης υπαρκτών προβλημάτων, με αποφασιστικότητα και αμεσότητα. Υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμμένου αλλά και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, φτάνουμε σήμερα σε αυτή τη σημαντική ημέρα» προσθέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνεχίζει:

«Με τη λύση στην οποία καταλήξαμε -μέσα από την ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ Δήμου και ΟΣΕ- το Μουσείο Ολοκαυτώματος αποκτά μεγαλύτερη προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο, ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του, καθώς διασφαλίζονται οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

»Για τις εξελίξεις αυτές, άλλωστε, ενημέρωσα προσωπικά τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και να έχουν πλήρη εικόνα της εξέλιξης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τη Θεσσαλονίκη.

»Ένα εμβληματικό έργο για την πόλη μας αλλά και συνολικά για τη χώρα περνά στη φάση κατασκευής. Μέσα από αυτό η Θεσσαλονίκη τιμά το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ένας τόπος μνήμης και μαρτυρίας μετατρέπεται σε ένα διεθνές σύμβολο ενάντια στον ρατσισμό -στις διακρίσεις κάθε είδους- και δίνει νέα δυναμική και προοπτική στην ίδια την πόλη».