Skip to main content

Ζέρβας για Μπουτάρη: «Λογχίσματα σε κορμιά, κοκαλάκια σε σκυλάκι»

Με ένα κείμενο του Μάρκου Αυρήλιου, από τις «Μεταγραφές» του Σεφέρη, ξαναχτύπησε ο πρώην αντιδήμαρχος, σχολιάζοντας τις αλλαγές στη διοίκηση του δήμου

Σε νέα ανάρτηση για τις εξελίξεις στο διοικητικό σχήμα του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως τις πραγματοποίησε ο Γιάννης Μπουτάρης, προέβη ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μετά το... στρουμφοχωριό, σειρά πήρε μια πιο λογοτεχνική προσέγγιση, αφού ο κ. Ζέρβας επέλεξε να «καρφώσει» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και τις επιλογές του, με ένα κείμενο του Μάρκου Αυρήλιου που αναδημοσιοποίησε ο Γιώργος Σεφέρης στις «Μεταγραφές».

«... δράματα πάνω στη σκηνή, κοπάδια και συναγελάσματα, λογχίσματα σε κορμιά, κοκαλάκια σε σκυλάκι, μπουκιές σε δεξαμενές ψαριών, ταλαιπωρίες φορτωμένων μυρμηγκιών, ποντικάκια που τρέχουν φοβισμένα, νευρόσπαστα που χειρονομούν», αναφέρει το απόσπασμα που ανήρτησε ο πρώην αντιδήμαρχος και συνεχίζει: «Πρέπει λοιπόν να στέκεσαι απέναντι σε αυτά με ευμένεια και χωρίς αλαζονεία, να προσέχεις όμως πώς ο καθένας αξίζει τόσο όσο, τα πράγματα που τον απασχολούν!»

«Τόσο επίκαιρο, και σε πλήρη εξέλιξη γύρω μας», είναι το λακωνικό, αλλά γεμάτο νόημα, σχόλιο, με το οποίο ο κ. Ζέρβας συνοδεύει τη συγκεκριμένη ανάρτηση.