Skip to main content

Ζέρβας για Νέα Παραλία: Δεν θα φοβηθούμε να πάρουμε οποιοδήποτε μέτρο

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δεν απέκλεισε ακόμα και το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε περίπτωση που επιδεινωθεί και άλλο η επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος της Νέας Παραλίας ότι «προφανώς δεν θα φοβηθούμε να πάρουμε οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο».

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, «οι υπηρεσίες Καθαριότητας συλλέγουν κάθε πρωί από τη Νέα Παραλία τρεις φορές περισσότερα απορρίμματα από ό,τι γινόταν προ κορωνοϊού. Πράγμα που σημαίνει ότι οι κοινόχρηστοι χώροι χρησιμοποιούνται περισσότερο».

«Προφανώς και θέλουμε τον κόσμο να βγαίνει έξω όταν υπάρχει καλός καιρός αλλά όταν υπάρχουν στοιχεία μεγάλου συνωστισμού ή ανησυχητικά στοιχεία με τα κρούσματα, προφανώς δεν θα φοβηθούμε να πάρουμε οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο. Πρωτίστως είναι η δημόσια υγεία αλλά όλα έρχονται στον καιρό τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια μέτρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μάσκα παντού. Προφανώς όλα είναι ανοιχτά, προφανώς τα παρακολουθούμε όλα, αλλά δεν χρειάζεται πανικός», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη το τελευταίο διάστημα τόνισε ότι οφείλεται κυρίως στην επιστροφή των φοιτητών.

«Υπήρξε μέρα που είχαμε 2 ή 8 κρούσματα και αυτό είναι ενδεικτικό το πόσο γρήγορα, μέσα σε 10 μέρες, μπορούμε να φτάσουμε σε τόσο ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη είναι τα 28 έτη και ένας στους δύο που είναι φορείς του ιού είναι κάτω των 30 ετών. Η Θεσσαλονίκη είναι πανεπιστημιούπολη, τέλη Σεπτεμβρίου ήρθε ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών. Σε μεγάλο βαθμό βρίσκουμε κρούσματα και σε αθλητικά σωματεία, σε κάποια σχολεία. Αυτά δείχνουν το γιατί είχαμε ραγδαία αύξηση αλλά και γιατί σε μεγάλο βαθμό βρίσκουμε κρούσματα σε νέες ηλικίες», ανέφερε ο δήμαρχος.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας πως «όπως ανταποκριθήκαμε θετικά στο πρώτο κύμα, αλλά και το καλοκαίρι και σήμερα με τα μέτρα που έχουν παρθεί και την ατομική ευθύνη του καθενός τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».