Skip to main content

Ζέρβας για πασαλάκια: Θέλουν η Θεσσαλονίκη να μείνει στο παρελθόν

Η απόφαση για την αφαίρεση των διαχωριστικών ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης με τις κοινότητες, την τροχαία και τον ΟΑΣΘ, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Για το σκεπτικό της αφαίρεσης των πασάλων από την οδό Ερμού μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο περιθώριο της συνάντησής του με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

«Ξέρετε οι ίδιοι που είχαν αυτές τις αντιδράσεις είχαν αντιδράσεις για το μετρό, είχαν αντιδράσει και για τα λεωφορεία που αγοράζει ο δήμος. Με κατηγορούν ότι γυρνάω στο παρελθόν. Νομίζω ότι όλοι αυτοί ανήκουν στο παρελθόν και θέλουν η πόλη να μείνει στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Εμείς εξετάζουμε, το έχω πει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου, κάθε περίπτωση διαφορετικά και όπου το κάναμε, το κάναμε μετά από διαβούλευση και συζήτηση και με τις κοινότητες και με την τροχαία και με τον ΟΑΣΘ. Τα πασαλάκια αφαιρέθηκαν  σε συγκεκριμένο σημείο στη Λεωφόρο Στρατού, σε συγκεκριμένο σημείο στη Μητροπόλεως, σε συγκεκριμένο σημείο στη Λαμπράκη στην Τούμπα», επισημανε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε:

«Έχει γίνει αυτό εδώ και μήνες και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, από ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο σημείο της εμπορικής αγοράς στο κέντρο μετά από πολλά αιτήματα που είχαμε από ανθρώπους της δουλειάς και του επιχειρείν, αφαιρέσαμε μετά από τις δύσκολες συνθήκες λόγω του Covid τα πασαλάκια ώστε να διευκολύνουμε το επιχειρείν, την εμπορική κίνηση. Έγινε αυτό αυτό και σε σύμφωνη γνώμη με αυτούς και σε σύμφωνη γνώμη με τον ΟΑΣΘ και σύμφωνη γνώμη με τις κοινότητες, όλα τα άλλα είναι λόγια για να τα λέμε. Ας είμαστε όλοι συνεπείς σε αυτά που λέμε και ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη ζωή, στο επιχειρείν, στη μετακίνηση μέσα στην πόλη μας».

«Κάποιοι έμειναν στο τραμ το τελευταίο»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε στο μεταξύ για το εν λόγω ζήτημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Status, λέγοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και άνθρωποι που βρίσκουν προβλήματα για κάθε λύση», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δεχτήκαμε την απελπισμένη εισήγηση όλων των εμπορικών συλλόγων και επιμελητηρίων να αφαιρεθούν τα πασαλάκια», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας . «Πού ήταν η κυρία Νοτοπούλου, που δεν πατάει ούτε καν στα δημοτικά συμβούλια που γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε αγανακτισμένος ο Δήμαρχος. «Κάποιοι έχουν μείνει στο τραμ το τελευταίο σε αυτή την πόλη», είπε ο Δήμαρχος σχετικά με την κριτική για τα 50 λεωφορεία και τον νέο ποδηλατόδρομο, ενώ είπε πως είναι οι ίδιοι, οι οποίοι καθυστερούν το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης. «Προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε ούτε λεπτό χαμένο ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η ζημία στον τουρισμό», είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος χτες συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. «Μέχρι το τέλος της 4ετίας η Τούμπα θα έχει αλλάξει μορφή», είπε ο Δήμαρχος σχετικά με το νέο γήπεδο αλλά και τους στάβλους της Παπάφη.