Skip to main content

Ζέρβας για σχολική στέγη: Παλεύουμε για λύσεις-Δεν είναι ιδανική η κατάσταση

«Είμαστε ο δήμος που πανελλαδικά έχουμε προχωρήσει περισσότερο από κάθε άλλον», σχολίασε για τη σχολική στέγη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο ευαίσθητο ζήτημα της σχολικής στέγης και στο νέο τοπίο που έχει διαμορφώσει η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είμαστε ο δήμος που πανελλαδικά έχουμε προχωρήσει περισσότερο από κάθε άλλον, ιδιαίτερα στο κομμάτι της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όμως η κατάσταση αναγνωρίζω ότι δεν είναι η ιδανική. Παλεύουμε για λύσεις. Αξιοποιούμε όλες τις υφιστάμενες αίθουσες, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, προχωρούμε όλες τις διαδικασίες, ώστε οι νέες αίθουσες -ακόμη και αυτές που είναι προκατασκευασμένες- να τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι εύκολη η εξίσωση», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εμφανίστηκε σίγουρος ότι η κατάσταση «θα ομαλοποιηθεί απολύτως κατά τη διάρκεια της θητείας μας, καθώς εργαζόμαστε συστηματικά, έχουμε την ετοιμότητα και τη βούληση και θα τα καταφέρουμε».
Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας είπε χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα, για να προχωρήσουμε τα πράγματα και όχι για να κρυφτούμε πίσω από διαδικασίες και αναβολές».

Όπως εξήγησε, η παρούσα Δημοτική Αρχή κλήθηκε να εφαρμόσει όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση έναν νόμο του κράτους, τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και ακολούθησε και η σημερινή, και κλήθηκε να διαχειριστεί το ζήτημα της σχολικής στέγης με το υλικό που της παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση.

«Δουλεύουμε σε πολλά επίπεδα, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πράσινο Ταμείο, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., το ΕΣΠΑ, για να οικοδομήσουμε σύγχρονες, βιοκλιματικές, λειτουργικές αίθουσες για τις περίπου 250 σχολικές μονάδες που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου μας», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αιχμές σε αντιπολίτευση

«Προφανώς κάποιοι δεν έχουν κριτική για το πλούσιο έργο μας και το γυρνούν στο 'αντιδημοκρατικό ροκ'! Λυπάμαι, αλλά αυτά αφορούν άλλους, αυτά αφορούν άλλες εποχές».
Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, απέναντι σε όσους επιχειρούν να αναπτύξουν μια ρητορική περί μιας υποτιθέμενης αντιδημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών.

«Το τελευταίο διάστημα, που λόγω κορωνοϊού οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη, ορισμένοι έχουν ανακαλύψει το μείζον σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. Ξεχνούν, βέβαια, ότι αυτή είναι η οδηγία που έχει δοθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας», σχολίασε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι κάποιοι επενδύουν σε ένα μη θέμα, για να κρύψουν την άστοχη αντιπολίτευση που ασκούν.

«Θα δεχτώ οποιαδήποτε κριτική για την πολιτική που ακολουθούμε. Με στενοχωρεί, όμως, να ακούω ότι δεν είμαστε δημοκρατικοί, ότι δεν τηρούμε όλες τις διαδικασίες που πρέπει. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι που το λένε αυτό στην πραγματικότητα δεν το πιστεύουν», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικότατα, όπως εξάλλου και οι επιτροπές. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες, ενώ σε κανέναν δεν τέθηκε φραγμός. Εξάλλου, όλες οι συνεδριάσεις παρουσιάζονται δημόσια, αφού υπάρχει παρουσία των διαπιστευμένων δημοσιογράφων».

»Εκτιμώ ότι ορισμένοι έχουν μπερδέψει τις συντεταγμένες δημοκρατικές διαδικασίες με διαδικασίες πολιτικού καφενέ ή αντιμετωπίζουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως ευκαιρία αυτοπροβολής», πρόσθεσε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι εμείς από την πλευρά μας «θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε το πρόγραμμα μας, επουλώνοντας τις πολλές ανοιχτές πληγές στην πόλη μας, και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στις συνεδριάσεις με σοβαρότητα και συνέπεια τον λόγο μας, αλλά κυρίως τα έργα μας».