Skip to main content

«Δεν σχεδιάζουμε νέα δημοτική παράταξη», λένε οι «έξι»

Η κίνηση μας αποσκοπεί να ταρακουνήσει τα νερά στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνουν οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι διαψεύδοντας τη δημιουργία παράταξης.

Δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν δημοτική παράταξη οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποτελούν η ομάδα των έξι, δηλαδή οι Αβαρλής, Αβραμόπουλος, Αϊβάζογλου, Αρβανίτης, Ζέρβας και Κουράκης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε κοινή τους ανακοίνωσή αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

«Η κίνηση μας αποσκοπεί κι έχει ήδη, σε ένα βαθμό, επιτύχει να ταρακουνήσει τα νερά στο τέλμα που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να αποτελέσει μια χρήσιμη και τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική φωνή για την πόλη.

Η συζήτηση της ερχόμενης Πέμπτης δε σηματοδοτεί την ανακοίνωση μιας νέας δημοτικής παράταξης, αλλά την από κοινού κατάθεση των προβληματισμών μας και των κινήσεων που έχουμε παρουσιάσει ως τώρα», σημειώνουν.

Αναφερόμενοι στη φύση της ομάδας τους, αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα μία ομάδα 6 δημοτικών συμβούλων, με διαφορετική αφετηρία, αλλά σε συνέχεια ενός κοινού προβληματισμού για πράγματα που είτε δε γίνονται, είτε γίνονται με λάθος τρόπο από τη διοίκηση του Δήμου, έχει αποστείλει σειρά αιτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για συζήτηση πάνω σε εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση και τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. Δυστυχώς έχουμε συναντήσει ένα τοίχο μπροστά μας και μια συνεχή άρνηση για εξεύρεση λύσεων.

«Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε θίξει κι οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει είναι μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη της πόλης . Ευελπιστούμε ότι θα ακουστούν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και δε θα σκεπαστούν από τον πρόωρο εκλογολογικό θόρυβο», συμπληρώνουν.