Skip to main content

Ζέρβας: Οι αλήθειες για τη Νέα Παραλία - «Περιττές οι συμβουλευτικές υπηρεσίες»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι θα κάνει όλα όσα υποσχέθηκε για τη Νέα Παραλία - Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Στις «αγιάτρευτες» πληγές της Νέας Παραλίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει το παν για να υλοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ζέρβας απαρίθμησε κάποιες αλήθειες όπως είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε:

Αλήθεια πρώτη: Η Νέα Παραλία είναι βιτρίνα και κόσμημα για την πόλη, την οποία έχουν αγκαλιάσει όλοι οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες.
Αλήθεια δεύτερη: Δεν συντηρήθηκε ποτέ όπως έπρεπε, από τότε που παραδόθηκε έως σήμερα.
Αλήθεια τρίτη: Η συντήρηση και η φύλαξη είναι δύσκολη και κοστοβόρα υπόθεση καθώς το έργο είναι σύνθετο και απαιτητικό. Η κουλτούρα που έχουμε για το δημόσιο χώρο είναι προβληματική, οι βανδαλισμοί, τα γκράφιτι, οι φθορές.

«Και εμείς τι κάνουμε; Από την πρώτη μέρα δείχνουμε μεγάλη επιμέλεια. Οι υπηρεσίες μας είναι συνεχώς εκεί. Επί ένα χρόνο δεν έφτανε νερό στα παρτέρια και στα πάρκα της Νέας Παραλίας και ο δήμος αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί υδροφόρες για να σώσει ότι πράσινο μπορούσε να σώσει. Ήδη οι μισοί από τους Κήπους υδροδοτούνται σήμερα με παροχές από την ΕΥΑΘ, με την προοπτική να υδροδοτηθούν και οι υπόλοιποι μέχρι αν μπορέσουμε να έχουμε από τις υπόγειες δεξαμενές τις οποίες παραλάβαμε σε διαλυμένη κατάσταση», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχουν καταγραφεί τα προβλήματα και θα προβεί ο δήμος σε μικρές βελτιώσεις, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις το επόμενο διάστημα με εθελοντές.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Αυτές είναι οι αγιάτρευτες πληγές της Νέας Παραλίας

«Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή όταν εγκρίθηκαν οι όροι ενός μεγάλου διαγωνισμού ύψους 2,18 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και θα αποκαταστήσει τα πάντα για τα επόμενα δύο χρόνια. Και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε και για το μέλλον», σημείωσε.

Δείτε επίσης: Δ. Θεσσαλονίκης - Έργο 2,1 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας

Μίλησε για συμβουλευτικές υπηρεσίες και γκρίνιες, τις οποίες χαρακτήρισε ως περιττές. «Αν κάποιος θέλει στολίδι τη Νέα Παραλία πρωτίστως είμαι εγώ και ως δήμαρχος και ως δημότης. Τόσα χρόνια άλλωστε ήμουν αυτός που έφερνε το θέμα στην επικαιρότητα, όταν οι περισσότεροι σιωπούσαν, όταν οι περισσότεροι κατάγγειλαν, δίναν συμβουλές και έριχναν κροκοδείλια δάκρυα», τόνισε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως οι τεχνικές υπηρεσίες δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα για να προστατέψουν αυτό το στολίδι.

Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για δραστική και συνολική λύση, από τη συντήρηση του κάθε πάρκου και του πρασίνου, από τον φωτισμό, μέχρι και για το θέμα της φύλαξης, όπου και εκεί δεν υπήρχε καμία λύση. «Και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε», κατέληξε.