Skip to main content

Ζέρβας: Οι Έλληνες να πάρουν θέση αντάξια της ιστορίας μας

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το θέμα που ταλανίζει τη χώρα μας και τον λαό τις τελευταίες δεκαετίες

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας χρονιάς, το μείζον εθνικό θέμα που αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανέδειξε με την τοποθέτησή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η τοποθέτησή του αναλυτικά είχε ως εξής. «Επειδή πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αίθουσα δεν θέλει να βγει με μια θέση για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών που μπαίνει στην τελική ευθεία, πιστεύω ότι πρέπει να τοποθετηθούμε. Εφόσον δεν υπάρχει μια τοποθέτηση από τη μείζονα αντιπολίτευση δεν μπορώ παρά να τοποθετηθώ για το θέμα καθώς δεν ξέρω ποια διαδικασία θα επιλεγεί στη διάρκεια της συνεδρίασης της σημερινής γιατί από ότι φαίνεται έχουμε λίγες ώρες μέχρι να φτάσει αυτή ιστορία στο ελληνικό κοινοβούλιο και το τελικό στάδιο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το θέμα που ταλανίζει τη χώρα μας, τον λαό τις τελευταίες δεκαετίες καθώς σε λίγες ημέρες θα ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις που θα αφορούν την ονομασία του γειτονικού κράτους, για την γλώσσα, την υπηκοότητα, ακόμα και τα προϊόντα του.

Συμπλήρωσε πως «όλα όσα θα δίνουν οντότητα σε κατοίκους που δεν έχουν καμία σχέση με το όνομα Μακεδονία θα γίνουν τις επόμενες μέρες και όλα αυτά γίνονται σε βάρος όλων ημών που κουβαλάμε μια παράδοση αιώνων.

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά και εγώ έχω μιλήσει για αυτά. Δεν μπορώ όμως να αντιληφθώ το γεγονός ότι σήμερα σε αυτήν την τελική ευθεία γίνονται απλώς παζάρια, δοσοληψίες για τη διατήρηση καρεκλών και μισθών ή εξασφάλιση άλλων και όλα αυτά γίνονται με αντάλλαγμα ένα ναι».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις που προκλήθηκαν λόγω της Συμφωνίας τόνισε πως « σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται ποιος ήταν υπουργός τουρισμού τον Ιανουάριο του 2019, πολύ πιθανόν δεν θα θυμάται ποιος ήταν δήμαρχος το 2019 όλοι όμως θα αντιμετωπίζουν ένα εθνικό θέμα. Μια εθνική καταισχύνη».

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του κάλεσε βουλευτές και πολίτες να πάρουν έστω και την ύστατη στιγμή μια στάση αντάξια της ιστορίας μας. Ειδικά για τους εθνικούς αντιπροσώπους ανέφερε πως «κανείς από τους 300 δεν εκλέχθηκε με εξουσιοδότηση με νομιμοποίηση να υπερψηφίσει μια τέτοια συμφωνία».