Skip to main content

Ανάπλαση ΔΕΘ: Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Διαγωνισμού-Στήριξη Ζέρβα στο έργο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε υπέρ της ανάπλασης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Την απόλυτη στήριξη της διοίκησής του στο αναπτυξιακό εγχείρημα για τη νέα ΔΕΘ εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Θεσσαλονίκης και στην ανάδειξή της σε διεθνή εκθεσιακό και τουριστικό προορισμό. Ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος που θα προκύψει με τη δημιουργία αστικού πάρκου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την υποστήριξή του σε αυτό το έργο πνοής εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Joan Busquets  (Αρχιτέκτονας, Πολεοδόμος και επικεφαλής Καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Harvard Graduate School of Design).

Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της UNESCO και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), ενώ στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της αρχιτεκτονικής τοπίου και του αστικού σχεδιασμού.