Skip to main content

Ζέρβας: Η πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας θα φέρει περισσότερα προβλήματα

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως η διοίκησή του θα προσπαθήσει για την απομάκρυνση του έργου που θα ταλαιπωρήσει τους Θεσσαλονικείς.

Την κάθετή του διαφωνία σχετικά με την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας που αποφασίστηκε από την απερχόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επανέλαβε ο εκλεγμένος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας για ζητήματα της πόλης.

Σε συνέντευξή του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά ότι «οποιαδήποτε λύση παίρνεται αυτή τη στιγμή για πεζοδρόμηση, για απομάκρυνση των αυτοκινήτων όταν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιζεται ολιστικά, όταν δεν βλέπουμε συνολικά πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παρκαρίσματος, της κυκλοφορίας, της μαζικής μετακίνησης, το να λες ότι εγώ διώχνω το αυτοκίνητο από την Αγίας Σοφίας που είναι ένα κεντρικό σημείο, νομίζω θα φέρει περισσότερα προβήματα παρά θα λύσει κάποια».

Μάλιστα επισήμανε ότι η διοίκησή του όταν αναλάβει θα δει πως θα γίνει να απομακρυνθεί το έργο «για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας», εξήγησε ο κ. Ζέρβας.

Σε ατζέντα ΔΕΘ το κυκλοφοριακό

Παράλληλα ο εκλεγμένος δήμαρχος χαρακτήρισε ως «πονεμένη ιστορία» το κυκλοφοριακό για τη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε αυτό «αποτελέσε βασικό θέμα της συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου του εξήγησα πως όταν έρθει στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός θα πρέπει να υπάρχουν έτοιμες λύσεις για τα δύο μείζονα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό της πόλης. Το ένα είναι η ολοκλήρωση των έργων του μετρό και το δεύτερο είναι ο ΟΑΣΘ».

«Τόσο ο υπουργός ο κ. Καραμανλής, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιβλέπουν τις εξελίξεις που πρέπει να είναι άμεσες και το Σεπτέμβρη να μην έχουμε απλώς εξαγγελίες, αλλά τη δρομολόγηση των ζητημάτων του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης. Ξέρετε στην Αθήνα υπάρχουν έξι μέσα μαζικής μεταφοράς και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μισό, γιατί τον ΟΑΣΘ δεν μπορούμε να τον πούμε μέσο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απλή αναλογική

Μιλώντας για το πρόβλημα διοίκησης που προκύπτει από την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε πως «αυτά τα τέσσερα χρόνια θα πρέπει να διοικήσουμε όχι μόνο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και οι 230 από τους 300 δήμους της χώρας έχουν αυτό το πρόβλημα. Προσωπικά εξελέγην δήμαρχος με 67% και έχω το 1/7 των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Ούτως ή άλλως θα κληθούμε να διοικήσουμε με την απλή αναλογική γιατί η αναλογία των εδρών δεν μπορεί να αλλάξει με οποιαδήποτε τροπολογία».

Μάλιστα τόνισε πως «στον δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε το εξής στοιχείο: Έχουν εκλέξει αντιπροσώπους 16 παρατάξεις, δηλαδή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να συνομιλήσει με 15 παρατάξεις και τους επικεφαλής πράγμα που είναι δύσκολο, πράγμα που φαίνεται ακόμα και στη στέγαση όπου ψάχνουμε να βρούμε χώρους για να στεγαστούν 16 παρατάξεις, είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο».

«Καλή η απλή αναλογική αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και ένα πλαφόν. Δεν μπορεί κάποιος με 1.100 ψήφους να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.