Skip to main content

Ζέρβας: Οι πολιτικές δυνάμεις να αναθεωρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τα εθνικά θέματα λύνονται με πραγματική συναίνεση με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, όχι με πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος.

Οι πολιτικές συνάμεις πρέπει να να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα αναθεώρησης των σημείων της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφήνουν περιθώρια καλλιέργειας αλυτρωτισμού και προσβάλλουν τις ευαισθησίες των Ελλήνων, τόνισε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφερόμενος στη σημερινή κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναλυτικά:

Ψηλά το κεφάλι. Οι Μακεδόνες ερχόμαστε από μακριά και θα φθάσουμε μακριά. Σίγουρα μας μένει μία μεγάλη πικρία με την υπερψήφιση μιας κακής συμφωνίας διότι βάσει της συγκυρίας θα μπορούσαμε να επιτύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τα εθνικά συμφέροντα. Η Ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, δεν τελειώνει σήμερα, δεν αλλοιώνεται.

Χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα αναθεώρησης των σημείων της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφήνουν περιθώρια καλλιέργειας αλυτρωτισμού και προσβάλλουν τις ευαισθησίες των Ελλήνων.

Τα εθνικά θέματα λύνονται με πραγματική συναίνεση και όχι με πολιτικό τυχοδιωκτισμό, με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και τη συλλογική μνήμη.