Skip to main content

Ζέρβας: Τραπεζάκια σε Αριστοτέλους, Νέα Παραλία, ΔΕΘ, Πλ. Δικαστηρίων

Ποιους ελεύθερους χώρους αλλά και δρόμους πρότεινε η διοίκηση του δήμου στην κυβέρνηση για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Η ιδέα των υπαίθριων αγορών.

Στο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων και των μέτρων διευκόλυνσης που ζήτησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να λειτουργήσουν μετά την 1η Ιουνίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της πόλης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, ο δήμος θα φροντίσει να δοθεί ζωτικός χώρο καθώς παρά τα περιοριστικά θα πρέπει να λειτουργήσουν τα καταστήματα.

«Σήμερα μετά από πολλή δουλειά που έχει γίνει, καταλήγουμε σε ένα τελικό memo που θα στείλουμε στην κυβέρνηση ώστε να δοθεί περισσότερος χώρος όπου αυτό είναι εφικτό σε πεζόδρομους, όπου αυτό είναι εφικτό σε δρόμους με κάποιες πεζοδρομήσεις, όπου είναι εφικτό με τη χρήση υπαίθριων αγορών. Είχαμε το εξαιρετικό παράδειγμα του χριστουγεννιάτικου χωριού- υπάρχουν τέτοιο χώροι», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Κάποιοι από τους ελεύθερους χώρους που πρότεινε ο δήμος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων , όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, είναι η πλατεία Δικαστηρίων, η πλατεία Αριστοτέλους, η Νέα Παραλία, το Πάρκο Ξαρχάκου και η ΔΕΘ. Αντίστοιχα, υπάρχουν σκέψεις και για δρόμους όπως είναι η Καρόλου Ντηλ, τα Λαδάδικα και η Λεωφόρος Νίκης. Ο δήμαρχος έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν σκοπεύει να πεζοδρομήσει τη Λεωφόρο Νίκης επ' αόριστον αλλά σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας ώστε να μην γίνει σε βάρος της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζονται είναι οι «Λευκές Νύχτες» και voucher σε φοιτητές και σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως όλα τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν με σεβασμό στις λειτουργίες της πόλη. «Ως δήμαρχος της πόλης οφείλω να φροντίζω η πόλη να λειτουργεί. Και εννοώ την κυκλοφορία της πόλης, που πρέπει να είναι απρόσκοπτη όπως και την προσβασιμότητα», επισήμανε ο δήμαρχος. 

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι μετά το πέρας της κρίσης θα είναι δύσκολο να επαναφέρει τους καταστηματάρχες στην πρότερη κατάσταση, ο κ. Ζέβρας αποκρίθηκε πως το φοβάται και μάλιστα πάρα πολύ. «Για αυτό θέλω ό,τι ισχύσει να ισχύσει για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο θα είναι δυναμικό -Όπως όλα τα μέτρα ασφαλείας έχουν να κάνουν με βάση την αποτελεσματικότητα των θεραπειών και την εξέλιξη του κορωνοϊού - ούτως ώστε να έρθουμε όσο το δυνατόν γρήγορα στην κανονικότητα και σε ένα συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο [...] Για εμένα είναι σημαντικό να λειτουργεί η πόλη σε όλα τα επίπεδα».