Skip to main content

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά την εμβληματική εκδότρια Κατερίνα Βελλίδη

Ήταν η τελευταία εκπρόσωπος μιας αυτοκρατορίας στον χώρο τον ΜΜΕ καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά την εμβληματική εκδότρια Κατερίνα Βελλίδη, την τελευταία εκπρόσωπο μιας αυτοκρατορίας στον χώρο τον ΜΜΕ καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, αναφερόμενος στην Κ. Βελλίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

«Το εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη έγραψε ιστορία, συμβάλλοντας σε δύσκολες εποχές στην ενδυνάμωση της φωνής της Θεσσαλονίκης. Η εφημερίδα Μακεδονία και αργότερα η εφημερίδα Θεσσαλονίκη κατέγραψαν επί δεκαετίες την καθημερινή ζωή και όλες τις ιστορικές στιγμές της Βόρειας Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Ζέρβας.

Και προσθέτει: «Κόρη του Ιωάννη και εγγονή του Κωνσταντίνου Βελλίδη, υπήρξε εκδότρια των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από το 1981 έως το 1996, εκδίδοντας το περιοδικό Επιλογές, το πρώτο ένθετο περιοδικό σε εφημερίδα, ενώ ίδρυσε το Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο στην οδό Τσιμισκή 77».

«Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΜΜΘ», συμπληρώνει ο δήμαρχος και καταλήγει ευχόμενος «ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».