Skip to main content

Διπλό μήνυμα Ζέρβα σε κυβέρνηση και εργαζόμενους ΟΑΣΘ: «Ούτε μία ώρα ξανά χωρίς λεωφορεία»

Ο δήμαρχος ζήτησε να ικανοποιηθούν τα ζητήματα των εργαζομένων και κάλεσε αυτούς να μην προχωρήσουν σε απεργίες εν μέσω καλοκαιριού.

«Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφορικά με το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

«Καλώ την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων ή να δεσμευτεί άμεσα χρονικά για αυτήν. Αιτήματα που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας καθώς και την απόδοση πολύ συγκεκριμένων και προβλεπόμενων επιδομάτων προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού», αναφέρει.

«Καλώ, επίσης, τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, να μην προκαλέσουν ταλαιπωρία, επιπλέον κυκλοφοριακούς φόρτους και δυσλειτουργία σε όλη την πόλη. Είναι λάθος το κόστος των διεκδικήσεων να μετακυλίεται στο κοινωνικό σύνολο. Από την πρώτη στιγμή από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης χαρακτήρισα το ζήτημα του ΟΑΣΘ κορυφαίο για την πόλη μας. Ως Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλαμε καθοριστικά στην ενίσχυση του στόλου οχημάτων με την αγορά 49 αστικών λεωφορείων και στην εύρεση εναλλακτικών μεταβατικών λύσεων, ώστε να εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο αξιοπρεπώς. Απευθύνομαι προς όλους ανεξαιρέτως: Άμεσες λύσεις, αποφυγή των απεργιακών κινητοποιήσεων, ικανοποίηση αιτημάτων, ομαλή λειτουργία της πόλης. Ο ΟΑΣΘ είναι καλύτερος συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αναγκαιότητα διαρκούς και αδιάκοπης λειτουργίας του και συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών», καταλήγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.