Skip to main content

Ζέρβας: Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με τεχνολογικό κολοσσό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε έκκληση για ολοκλήρωση των έργων στις μεγάλες υποδομές - «Ιδανικό το μέγεθος της πόλης για επενδύσεις»

Η Θεσσαλονίκη ξεκινά προσπάθεια για να κάνει αναπτυξιακό rebound ανέφερε από το 4ο Thessaloniki Summit ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τεχνολογικό κολοσσό, χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθιστώντας σαφές ότι «ανοίγονται νέες ευκαιρίες, δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε».

Να σημειωθεί ότι η CISCO έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας (Innovation Hub) στη Θεσσαλονίκη, με επένδυση 10-12 εκατ. ευρώ. Είναι, λοιπόν, πιθανό να είναι αυτός ο τεχνολογικός κολοσσός ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις για να συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον κεντρικό δήμο της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πάντως, έκανε έκκληση για ολοκλήρωση «πάση θυσία» των έρων στις μεγάλες της υποδομές της πόλης, όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το μετρό και η περιφερειακή οδός.

Όπως είπε όλα αυτά πρέπει να γίνουν προκειμένου η Θεσσαλονίκη «να βρεθεί στο τραπέζι του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τα έργα της νέας γενιάς, για γίνει τόπος προσέλκυσης επενδύσεων και εξωστρέφειας».

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι στο διεθνές περιβάλλον οι πόλεις αποτελούν πόλους του τριτογενούς τομέα, σημειώνοντας ότι «το μέγεθος της Θεσσαλονίκης είναι ιδανικό, οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης είναι ιδανικοί για την προσέλκυση επενδύσεων».

«Να επανασυστηθεί η Θεσσαλονίκη ως μια πόλη φιλόξενη και ως επενδυτικός προορισμός», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Καράογλου: Πύλη της βαλκανικής η Μακεδονία και Θράκης

Ως μια τεράστια αγορά για το καινοτόμο ελληνικό προϊόν χαρακτήρισε την περιοχή της βαλκανικής ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωορος Καράογλου, στον χαιρετισμό του.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε τη Μακεδονία και τη Θράκη ως πύλη της βαλκανικής ενδοχώρας, επισημαίνοντας ότι προμετωπίδα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη νέων επενδύσεων.

«Εμπιστευόμαστε τις ελληνικές επιχειρηματικές δυνάμεις και πρέπει να τις υποστηρίξουμε», ανέφερε ο υφυπουργός, τονίζοντας τα μέτρα φοροαπαλλαγών, αλλά και ελάφρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί καθημερινά να χτίσει γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία" και έχει στην προμετωπίδα τη στρατηγική που χαράσσει την ανάπτυξη μέσω των νέων επενδύσεων, ενώ μίλησε και για ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τις αναβαθμίσεις από διεθνείς επενδυτικούς οίκους αξιολόγησης και ο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών», πρόσθεσε.

Σαββάκης: Το Thessaloniki Summit αποκτά κύρος και εγκυρότητα

Ως θεσμό εθνικής και βαλκανικής εμβέλειας χαρακτήρισε το Thessaloniki Summit o πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης κηρύσσοντας την έναρξη του σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην 4η Σύνοδο που ξεκινά παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, ο πρόεδρος του ΣΒΕ μίλησε για την προσπάθεια δικτύωση των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων της περιοχής.

«Η σύνοδος αποκτά πλέον κύρος και εγκυρότητα», επισήμανε ο κ. Σαββάκης, τονίζοντας ότι «εισφέρουν στον δημόσιο διάλογο για την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, στο Thessaloniki Summit λαμβάνονται υπ' όψη οι αναπτυξιακές προκλήσεις στην ΝΑ Ευρώπη, σημειώνοντας τη σημαντικότητα του επενδυτικού ενδιαφέροντος  από ΗΠΑ, Καναδά και Κίνας, αναφέροντας πως «οι εξελίξεις στο οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο είναι ταχύτατες».

Μπακατσέλος: Δυναμική Διαβαλκανική Συνεργασία 

 Το μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας περνάει μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίας, τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξασφάλισε ένα σταθερό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.