Skip to main content

Ζέρβας: Είμαστε στο βαθύ κόκκινο – Πρέπει να είμαστε ενωμένοι

"Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Έκκληση σε όλους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε να είναι πιο αισιόδοξη η επόμενη μέρα απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην τοποθέτησή του κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την πανδημία.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι στόχος είναι «να βγούμε αλώβητοι από την ιστορία», κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με το «πώς αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη και πόσο ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη».
Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχτεί η διοίκηση του δήμου για τη διαχείριση της κρίσης ο κ. Ζέρβας είπε: «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ποτέ δεν δήλωσε ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ποτέ δεν είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι covid-free πόλη. Αυτό ειπώθηκε από κάποιον άλλον αυτοδιοικητικό και ειπώθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και από τον ίδιο και από όλους μας την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε η Θεσσαλονίκη, η ευρύτερη περιοχή, να είναι ένας τόπος ελκτικός για τον τουρισμό», είπε και κάλεσε όσους ασκούν κριτική να μην πολιτικοποιούν το θέμα.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο βαθύ κόκκινο» και υπογράμμισε ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε «όπως αντιμετωπίσαμε επιτυχημένα το πρόβλημα τον Μάρτιο, να ξεπεράσουμε αυτόν τον κρίσιμο κάβο».
«Ξέρουμε πόσο δύσκολη θα είναι και η επόμενη μέρα και γι’ αυτό δουλεύω κι εγώ και η διοίκηση πως θα μπορέσουμε να επουλώσουμε τις πληγές που ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρές», είπε.
Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας τον «καταραμένο Οκτώβρη», όπως τον χαρακτήρισε, επισήμανε ότι είναι πολλοί. «Μπορούμε να αθροίσουμε πολλές αιτίες: οι συνθήκες θερινής χαλάρωσης, επιστρέφουν στην πόλη 20.000 φοιτητές, οι παραθεριστές των γύρω περιοχών, ανοίγουν τα σχολεία, αυξάνεται η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών, ενεργοποιείται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης που είναι βασισμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διασκέδαση, γεγονός που ευνοεί τη διασπορά του ιού», είπε.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι ακριβής εκτίμησης των αιτιών θα γίνει «μετά τη λήξη του συναγερμού», προκειμένου να μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις.