Skip to main content

Ζέρβας: Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε δύο μήνες

Τώρα το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων είναι 1.730, ενώ νοσηλεύονται 157 άτομα, ενώ στις 28 Ιουνίου τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 133 και 41

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι 1.730, ενώ σε νοσηλεία είναι 157 άτομα, ενώ στις 28 Ιουνίου τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 133 και 41. "Βλέπουμε υπερδεκαπλασιασμό των ενεργών κρουσμάτων, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται είναι τέσσερις φορές παραπάνω. Βλέπουμε το ευεργετικό αποτέλεσμα εμβολιασμού, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προσεκτικοί", τόνισε ο κ. Ζέρβας. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα φέρει χαλάρωση των διακοπών και τόνισε ότι θα συνεχίσει να παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να χρησιμοποιούν μάσκα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο κορωνοϊός υπάρχει ακόμα εδώ".

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε επίσης ότι μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και σε συνεργασία με ΕΟΔΥ γίνονται εμβολιασμοί κατ’ οίκον σε πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επιπλέον, όπως είπε, στα ΚΑΠΗ γίνονται ράπιντ τεστ και πολύ γρηγορα θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο σε περίπτερο της Νέας Παραλίας. "Είναι σημαντικό η πόλη να προσέχει και να μην έχουμε τις άσχημες εικόνες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2020", κατέληξε ο δήμαρχος.