Skip to main content

Ζέρβας: Κανονικά το πάρκο Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας

Επανέλαβε ότι ήταν γνωστή η θέση του για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία, όχι από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση αλλά και από παλαιότερα

Σε πάρκο μνήμης θα μετατραπεί η πλατεία Ελευθερίας, ανεξάρτητα για το τι θα αποφασιστεί για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, ξεκαθάρισε απόψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Μην ξανά ακουστεί ότι δεν σκοπεύουμε να κάνουμε στην επιφάνεια του εδάφους της πλατείας Ελευθερίας το πάρκο μνήμης. Ότι και να γίνει στο υπόγειο της πλατείας, στην επιφάνεια θα υπάρχει το πάρκο μνήμης για να συμβολίζει αυτά που συμβολίζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, κατά τη δευτερολογία του στο δημοτικό συμβούλιο.

Επανέλαβε ότι ήταν γνωστή η θέση του για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία, όχι μόνο από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση αλλά και από παλαιότερα.

Διαβάστε: Αποφασίζει για πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας ο Ζέρβας

Νωρίτερα, ο κ. Ζέρβας, αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και στην κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με την έκθεση Agrotica, μίλησε για την αναγκαιότητα των πάρκινγκ.

«Η πόλη ήταν sold out. Το κακό ήταν το κυκλοφοριακό και αυτό ακριβώς κατέδειξε ποια είναι τα όρια αυτής της πόλης. Μας χτυπάει το καμπανάκι για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε θέσεις στάθμευσης. Πόσο σημαντικό είναι να τρέξει η ανάπλαση της ΔΕΘ με ένα υπόγειο πάρκινγκ, πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε στην ανάπλαση στους στάβλους της Παπάφη με υπόγειο πάρκινγκ, στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας με υπόγειο πάρκινγκ. Να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αξιόπιστα μέσα μετακίνησης, οι δημότες μας επιλέγουν το αυτοκίνητο», τόνισε ο κ. Ζέρβας.