Skip to main content

Ζέρβας κατά Παππά για Παραλία: Πολλά λόγια, λίγα έργα, κακή κατάσταση

Η πραγματικότητα δεν αλλάζει ούτε με μακροσκελή απολογητικά κείμενα ούτε με μαλώματα, σχολιάζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Βέλη κατά του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, σχετικά με την «κακή», όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση που παρουσιάζει η «εγκαταλελειμμένη» Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, εξαπολύει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβολος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως λέει ο κ. Ζέρβας, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Παππά για την εικόνας της Ν. Παραλίας, «η πραγματικότητα δεν αλλάζει ούτε με μακροσκελή απολογητικά κείμενα ούτε με μαλώματα».

Ο δημοτικός σύμβουλος υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, τα 50 εκατ. ευρώ λιμνάζοντα χρήματα στα ταμεία του δήμου για την Καθαριότητα και ότι 5,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ περιμένουν στον προϋπολογισμό του 2018 για έργα πρασίνου, «βρισκόμαστε στο 10ο μήνα του χρόνου και είμαστε ακόμη σε… αναμονή». «Ποσά που προγενέστεροι Αντιδήμαρχοι ούτε στον ύπνο μας δεν τα βλέπαμε!», σχολιάζει.

Υποστηρίζει, δε, ότι «η εικονική πραγματικότητα στην οποία στηρίζεται και την οποία θέλει να παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή αποτυπώνει ανάγλυφα την αναξιοπιστία της».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζέρβα, που τιτλοφορείται «Νέα Παραλία: Πολλά λόγια, λίγα έργα, κακή κατάσταση»:

«Υπάρχουν δικαιολογίες για την εικόνα εγκατάλειψης της Νέας Παραλίας; Ακούμε για άγονους διαγωνισμούς, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα, παραβατικότητα και μείωση των διαθέσιμων πόρων. Και κυρίως ότι φταίει το μακρινό παρελθόν και «οι άλλοι». Όλα αυτά είναι δικαιολογίες που επικαλείται αυτός που δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Επτά χρόνια είναι αντιδήμαρχος ο κ. Παππάς με προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων και όλο το προσωπικό του Δήμου στη διάθεση του.

Η πραγματικότητα δεν αλλάζει ούτε με μακροσκελή απολογητικά κείμενα ούτε με μαλώματα. Γεγονός είναι ότι η Νέα Παραλία, το σημαντικότερο έργο των τελευταίων ετών που άλλαξε την εικόνα της πόλης και αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς, έχει εγκαταλειφθεί. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε οι μελετητές της, οι φίλοι και οι χιλιάδες χρήστες της. Το ζητούμενο δεν είναι να σταματήσουμε να το επισημαίνουμε, αλλά να συντηρείται καλύτερα.

Και αν ο ισχυρισμός της διοίκησης του Δήμου είναι πως αντιμετωπίζουν τη Ν. Παραλία με το ίδιο ενδιαφέρον όπως όλα τα υπόλοιπα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, τόσο το χειρότερο  για όλη την πόλη – γεγονός που έμμεσα παραδέχεται ο κ. Παππάς αναφερόμενος σε σειρά άλλων προβλημάτων. Αν έτσι φροντίζεις το «σαλόνι», τί κάνεις με το υπόλοιπο σου νοικοκυριό;

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε ενδεικτικά πως η απορροφητικότητα του Δήμου, στα τεχνικά έργα, είναι στο 50% εδώ και χρόνια, υπάρχουν 1000 καμένες λάμπες στη Ν. Παραλία, 50 εκατομμύρια ευρώ λιμνάζοντα χρήματα στα ταμεία για την καθαριότητα που εδώ και 2 χρόνια δεν έχει κάδους, σακούλες, απορρυπαντικά, σκούπες, Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους, πρέσες εκτός λειτουργίας στο ΣΜΑ κτλ κτλ.

Πιο συγκεκριμένα να επαναφέρουμε στην μνήμη όλων πως  ο κ. Παππάς στις 13/12/2017 μας είχε ενημερώσει ότι «για τη βελτίωση των υπαίθριων εγκαταστάσεων έχουν δημοπρατηθεί, εκτελούνται ή είναι σε διαδικασία δημοπράτησης σειρά έργων, των οποίων σημαντικό τμήμα των πιστώσεων προορίζεται για τη Νέα Παραλία».  Και ειδικότερα ανέφερε πως ο προϋπολογισμός ύψους 1.600.000 για τη συντήρηση πρασίνου εκτελείται. Επίσης 5,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ περιμένουν στον προϋπολογισμό του 2018 για έργα πρασίνου (ποσά που προγενέστεροι Αντιδήμαρχοι ούτε στον ύπνο μας δεν τα βλέπαμε!), βρισκόμαστε στο 10ο μήνα του χρόνου και είμαστε ακόμη σε… αναμονή.

Η εικονική πραγματικότητα στην οποία στηρίζεται και την οποία θέλει να παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή αποτυπώνει ανάγλυφα την αναξιοπιστία της. Η ανακολουθία λόγων και έργων είναι απλά το αποτέλεσμα της απαξίωσης απόψεων και προτάσεων των Δημοτικών Συμβούλων, των υπηρεσιών του Δήμου, ανησυχιών και αιτημάτων της κοινωνίας των πολιτών. Το βιώνουμε πλέον καθημερινά. Κάθε μέρα είναι σε χειρότερη κατάσταση.

Η εξωστρεφής, δυναμική, λειτουργική, καλοσυντηρημένη και αισθητικά όμορφη Θεσσαλονίκη είναι το ζητούμενο. Η εικόνα της από τη Νέα Παραλία μέχρι τα Κάστρα μπορεί και πρέπει να αλλάξει».