Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταργείται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Ε' Κοινότητα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως η εφαρμογή του Thesi δεν θα συνεχιστεί στην Ε' κοινότητα πέραν του άξονα της Βασιλίσσης Όλγας.

Καταργείται τελικά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης Thesi στην Ε' κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2020 (δείτε εδώ) από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά από πολίτη για τα όσα έχουν ακουστεί μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του δήμου αναφορικά με το σύστημα Thesi, ο κ. Ζέρβας διευκρίνισε πως η εφαρμογή του δεν θα συνεχιστεί στην Ε' κοινότητα πέραν του άξονα της Βασιλίσσης Όλγας. «Για αυτό έχει σταματήσει κάθε διαδικασία για την έκδοση των σημάτων του μόνιμου κάτοικου» στην εν λόγω κοινότητα, σημείωσε ο δήμαρχος τονίζοντας πως οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας.

Ο κ. Ζέρβας εξήγησε πως η προηγούμενη διοίκηση υπέγραψε πενταετή σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία τον Νοέμβριο του 2017 και ως εκ τούτου ο δήμος είναι δεσμευμένος μέχρι τον ίδιο μήνα του 2022. «Παρόλα αυτά ήδη βρισκόμαστε σε κάποια διαπραγμάτευση ούτως ώστε να έχουμε τις όποιες βελτιώσεις στο σύστημα» πρόσθεσε.

Για το θέμα μίλησε και στην TV100 και ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, λέγοντας πως η Ε' κοινότητα θα απεμπλακεί από το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης εντός του 2020. «Εμείς θέλουμε συνολικά να υπάρξει και μείωση του κομίστρου» συμπλήρωσε ο κ. Δαγκλής.

Σημειώνεται ότι στην Ε΄κοινότητα η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αφορούσε την περιοχή ανατολικά από την οδό Σκιάθου και Σοφούλη, μέχρι δυτικά στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα και Γκύζη και από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι και δύο έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα άνωθεν της Βασιλίσσης Όλγας.