Skip to main content

Ζέρβας και Καράογλου στα εγκαίνια έκθεσης του Μάκη Βαρλάμη στον ΙΣΘ

Ο δήμαρχος, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα αγόρασε έργο από την συλλογή του Βαρλάμη «Τέχνη για Όλους» στην έκθεση του ΙΣΘ.

Την έκθεση του αείμνηστου Μάκη Βαρλάμη «Τέχνη για Όλους» στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εγκαινίασαν υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η έκθεση είναι για καλό σκοπό αφού από τα έσοδα ενισχύεται το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Ο δήμαρχος, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα αγόρασε έργο από την συλλογή του Βαρλάμη «Τέχνη για Όλους» στην έκθεση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όλοι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο Βαρλάμη, αφού ο ΙΣΘ εξασφάλισε την ειδική τιμή των 300 ευρώ λόγω της ενίσχυσης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

 «Ο Βαρλάμης με το έργο του αυτό μου θυμίζει τον Βόλφαγκ Αμαντέους Μότσαρτ γιατί και αυτός ήθελε η τέχνη του να είναι προσιτή στο ευρύ κοινό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ενώ ο υπουργός εξήρε το κοινωνικό έργο της τέχνης του Βαρλάμη αναφέροντας το πρόσφατο παράδειγμα της έκθεσης του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΘ  κος Νικόλαος Νίτσας πρότεινε σε όλους τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ διαλέγοντας και ο ίδιος ένα έργο από την φημισμένη συλλογή του Βαρλάμη για τον Μεγαλέξανδρο.

Από την πλευρά του Ελληνικού Χωριού η αντιπρόεδρος κα Ελένη Δανιηλίδου ευχαρίστησε τον ΙΣΘ και τους ανθρώπους του Βαρλάμη για την προσφορά τους ενώ δεν παρέλειψε και αυτή να δώσει το παράδειγμα επιλέγοντας ένα από τα έργα της συλλογής.