Skip to main content

Ζέρβας: Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν πως η Θεσσαλονίκη θα μείνει και πάλι στάσιμη (video)

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει πλέον ένα εργοτάξιο και ένα πλάνο για κάθε γειτονιά.

Ένα εργοτάξιο και ένα πλάνο για κάθε γειτονιά έχει πλέον ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Τα τελευταία 3.5 χρόνια κάνουμε μια υπερπροσπάθεια, ώστε ο δήμος Θεσσαλονίκης να συγκρίνεται με ευρωπαϊκές μητροπόλεις και όχι με τη συμπαθή, πλην εσωστρεφή βαλκανική περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε ότι αυτό έγινε «κόντρα σε ένα εκλογικό νόμο που μας έδεσε τα χέρια, το κάναμε κόντρα στη πανδημία, την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Θεσσαλονίκη πλέον τρέχει με ρυθμούς που «επιτρέπουν να φέρνουμε χρηματοδοτήσεις ρεκόρ και να έχουμε κυριολεκτικά ένα εργοτάξιο και ένα πλάνο για κάθε γειτονιά».

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά σε όσους τους «ενοχλεί» μια Θεσσαλονίκη «ακηδεμόνευτη» και «εξωστρεφής». «Ενοχλεί εκείνους που έχουν βολευτεί στη μιζέρια. Ενοχλεί εκείνους που είχαν μάθει, πως οι υπόγειοι μηχανισμοί ελέγχουν τη πόλη. Ενοχλεί όλους εκείνους, που δε μπορούν να συμβαδίσουν με το μέλλον που έρχεται. Εγώ δεν ήμουν ποτέ ένας από αυτούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συνόδεψε το μήνυμά του με βίντεο με στιγμές από τα 3.5 χρόνια της δημαρχίας του στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Τώρα που κλείνει η εβδομάδα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι.

Δεν είναι ψέμα. Μια Θεσσαλονίκη ακηδεμόνευτη και εξωστρεφής, ενοχλεί. Ενοχλεί εκείνους που έχουν βολευτεί στη μιζέρια. Ενοχλεί εκείνους που είχαν μάθει, πως οι υπόγειοι μηχανισμοί ελέγχουν τη πόλη. Ενοχλεί όλους εκείνους, που δε μπορούν να συμβαδίσουν με το μέλλον που έρχεται. Εγώ δεν ήμουν ποτέ ένας από αυτούς. Έβαζα πάντα τη Θεσσαλονίκη πάνω από όλα και δε δίστασα ποτέ να βγω μπροστά. Μ' αρέσει η ευθύτητα και η αλήθεια.

Τα τελευταία 3.5 χρόνια κάνουμε μια υπερπροσπάθεια, ώστε ο δήμος Θεσσαλονίκης να συγκρίνεται με ευρωπαϊκές μητροπόλεις και όχι με τη συμπαθή, πλην εσωστρεφή βαλκανική περιφέρεια. Και το κάναμε κόντρα σε ένα εκλογικό νόμο που μας έδεσε τα χέρια, το κάναμε κόντρα στη πανδημία, την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Τρέχουμε πια με ρυθμούς που μας επιτρέπουν να φέρνουμε χρηματοδοτήσεις ρεκόρ και να έχουμε κυριολεκτικά ένα εργοτάξιο και ένα πλάνο για κάθε γειτονιά.

Το λέω ευθαρσώς και προς όλους. Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν πως η Θεσσαλονίκη θα μείνει για άλλη μια φορά στάσιμη. Κόντρα σε όλους εμείς λύσεις θα βρούμε, όπως βρήκαμε επί 3.5 χρόνια. Αυτή τη φορά, το τρένο έχει φύγει από το σταθμό και δουλεύουμε για να πάμε ακόμα γρηγορότερα. Όποιος θέλει να συμμετέχει στο Αύριο της πόλης είναι καλοδεχούμενος.

Η Θεσσαλονίκη όμως, δεν είναι αυτή που είχαν συνηθίσει».