Skip to main content

Ζέρβας: Μεγάλο πλήγμα για την ανακύκλωση η φωτιά στο εργοστάσιο Σίνδου

Εάν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι αρμόδιοι θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή αλλά και στη διαλογή των υλικών, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του μετά την καταστροφή του εργοστασίου ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Σίνδου εκφράζει σε σημερινή δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, χωρίς να επεκταθεί σε γειτονικές εγκαταστάσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική. Από εκεί και πέρα όμως γεννάται προβληματισμός για το μέλλον της ανακύκλωσης στην πόλη καθώς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατέληγε η μπλε γραμμή της ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και τα απορριμματοφόρα από άλλους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος», αναφέρει ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, με σειρά τηλεφωνικών επαφών που είχε, πληροφορήθηκε, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πως ήδη υπάρχουν επιπτώσεις. «Πληροφορήθηκα πως ήδη πηγαίνουν εκεί οχήματα και τα διώχνουν πίσω καθώς η καταστροφή είναι πλήρης. Το πρόβλημα συνίσταται πως δεν υπάρχει εναλλακτική και το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν αποδέκτης των ανακυκλώσιμων υλικών από την ευρύτερη περιοχή», είπε ο κ. Ζέρβας.

Σχετικά με το άμεσο μέλλον ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί μία προσωρινή λύση και μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Εάν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι αρμόδιοι θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή αλλά και στη διαλογή των υλικών».