Skip to main content

Ζέρβας μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα υπάρχουν και αρχαία και Μετρό

Η πόλη δεν θα διχαστεί, θα βρει την καλύτερη λύση. Και εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είμαι ο φύλακας, τόνισε ο κ.Ζέρβας μετά τη συνάντηση.

Το θέμα του Μετρό και οι υποδομές της πόλης κυριάρχησαν στη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ή Αρχαία ή Μετρό.

«Θα υπάρχουν και αρχαία και μετρό. Το σημαντικό είναι να έχουμε το συντομότερο δυνατό Μετρό με το μικρότερο δυνατό κόστος και με τη μικρότερη ενόχληση για τους κατοίκους της πόλης. Αυτή είναι η δική του διάθεση», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και ξέρει ποια είναι η σωστότερη λύση.

«Η πόλη δεν θα διχαστεί, θα βρει την καλύτερη λύση. Την πιο άμεση και οικονομική. Και εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είμαι ο φύλακας, αυτός που θα φροντίσει ούτως ώστε το μετρό να γίνει με το καλύτερο τρόπο. Η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν πάρα πολύ από ανθρώπους οι οποίοι κάναν ακτιβισμό πίσω και γύρω από τα μεγάλα έργα. Πολλά έργα της πόλης αν είχαν ακολουθήσει την άποψη συγκεκριμένων ανθρώπων δεν θα είχαν γίνει ποτέ. Και επειδή στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το μετρό εγγυώμαι εγώ ως δήμαρχος ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε σε αυτή την τετραετία ως δήμαρχος να είμαι από τους πρώτους που θα κόψουν το εισιτήριο και θα μπούνε στο μετρό για να κάνουν τις διαδρομές τους» υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι «το ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού για την πόλη μας είναι δεδομένο αλλά η πόλη έχει μπροστά της πολλά θέματα στα οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος».

Όπως δήλωσε, «έχουν μείνει πίσω οι υποδομές της και αυτό του ανέφερα και του είπα. Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «όλα αυτά που έχουν ξεκινήσει και σχεδιαστεί πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης, το θέμα του Μετρό, των συγκοινωνιών, του λιμένα. Όλα αυτά που θα φέρουν τη διαφορετική εικόνα στην πόλη μας, περνάνε μέσα από ένα επίπεδο κεντρικών αποφάσεων».

Ο δήμαρχος τόνισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτή την τετραετία πολλά οφείλουν και πρέπει να ολοκληρωθούν.