Skip to main content

Ζέρβας: Μετά την πανδημία η Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Η εξέλιξη της πανδημίας, η στήριξη της οικονομίας της πόλης αλλά και η πορεία μεγάλων έργων υποδομής βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

"Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες κυριαρχεί η συζήτηση για την πανδημία, για τον τομέα της υγείας. Κάτω από τις συνθήκες αυτές σε προτεραιότητα είναι πάντα η συζήτηση για το πώς θα ξεπεράσει η πόλη, η χώρα, αυτό το πρόβλημα. Παράλληλα, όμως, οι ανάγκες της Θεσσαλονίκης είναι εδώ και είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, να υπάρχουν συνέργειες. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει. Είναι σημαντικό οι υποδομές να προχωρήσουν. Το μείζον πρόβλημα στην πόλη μας αυτή τη στιγμή είναι οι συγκοινωνίες, είναι η ολοκλήρωση του μετρό, είναι η επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ μαζί με το μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης. Μετά την πανδημία η Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ. Όλα αυτά, όμως, πρέπει να γίνουν μέσα στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού σχεδιασμού για το ποια είναι η Θεσσαλονίκη που θέλουμε, ποια είναι η Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας".

Στο κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που επισκέφθηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας Ανδρέας Πουλάς, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης κι ο βουλευτής Χαλκιδικής  Απόστολος Πάνας. Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης στη συνάντηση συμμετείχε κι ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης.