Skip to main content

Ζέρβας σε Μπουτάρη: Πρόταση ευθύνης η οικουμενική διοίκηση στον δήμο

Πώς σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης την απόρριψη από τον Γιάννη Μπουτάρη της πρότασής του για οικουμενική διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκη.

Η οικομενική διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης θα διαφυλάξει την -κατά το δυνατόν- εύρυθμη λειτουργία της πόλης τονίζει ο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχολιάζοντας στη Voria.gr τη χθεσινή κατηγορηματική απόρριψη της πρότασής του από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Η πρόταση για τη δημιουργία μίας "οικουμενικής'' διοίκησης με ''υπηρεσιακό'' χαρακτήρα έγινε με αίσθημα ευθύνης καθώς τα σημάδια αποδιάρθρωσης της διοίκησης είναι εμφανή, τόσο εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, όσο όμως και στην καθημερινή λειτουργία της πόλης» τόνισε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας τη δήλωση του δημάρχου σε συνέντευξή του στην TV100, ότι η «δεδηλωμένη» της διοίκησης του έχει χαθεί (δείτε εδώ).

«Και ο Κλεισθένης ωθεί σε συνεργασίες που αναπόφευκτα θα υπάρξουν αμέσως μετά τις εκλογές. Ας το δοκιμάσει από τώρα ο δήμαρχος διαφυλάσσοντας την υστεροφημία του αλλά και την το κατά δυνατόν εύρυθμη λειτουργία της πόλης» πρόσθεσε o υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το ότι δεν έχει συναντηθεί, παρότι, όπως είπε και χθες ο δήμαρχος, τού έχει ζητήσει δύο φορές συνάντηση, ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Η συνάντηση μαζί του εκκρεμεί. Μια συνάντηση όμως μέσα σε θεσμικά πλαίσια και όχι ως ένα ακόμα επεισόδιο στο μακρύ σίριαλ της παραπολιτικής και των συμφωνιών για την επόμενη ημέρα. Ο καιρός αυτός έχει παρέλθει, όλοι έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και βρισκόμαστε μέσα στην προεκλογική περίοδο με κατατεθειμένες προτάσεις και πρόγραμμα».

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως σέβεται και τιμά τον Γιάννη Μπουτάρη «όχι μόνο λόγω της θεσμικής του θέσης αλλά και λόγω της κοινής μας προσπάθειας και συμπόρευσης για κάποια χρόνια» εκτιμώντας παράλληλα πως και η δική του παρουσία συνέβαλε στις επιτυχίες στις εκλογές του 2010, του 2014 αλλά και της πανθομολογούμενης επιτυχημένης θητείας 2011-14.

Τέλος, δήλωσε σύμφωνος με τη γνώμη του δημάρχου πως τα κόμματα δεν πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις στην πόλη και τόνισε «Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν πισωγύρισμα από κοινούς μας αγώνες. Και για αυτό επιμένουμε αυτοδιοικητικά».