Skip to main content

Ζέρβας: Να μην ανοίξει τίποτα-Ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι στο κόκκινο

Ο δήμαρχος είπε πως εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να μην ανοίξει τίποτα στην πόλη εάν δεν επιβεβαιωθεί μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Στην κακή επιδημιολογική εικόνα που συνεχίζει να παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το λοκντάουν», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Προειδοποίησε, δε, ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στα τέλη Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων.

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγησή του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Τέλος, ανέφερε ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.