Skip to main content

Ζέρβας: Νέα φιλοσοφία στην αυτοδιοίκηση με τον εκλογικό νόμο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως «είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι δήμοι να προχωρήσουν με τρόπο αποφασιστικό και επιχειρησιακά αποδοτικό».

Την άποψη πως ο νέος νόμος για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών εισάγει μια νέα φιλοσοφία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, σημειώνοντας πως ο νέος εκλογικός νόμος απαντά «στη θεσμική, πολιτική και αριθμητική ανωμαλία που προκάλεσε ο 'Κλεισθένης'».

Αναφερόμενος στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι ειδικά στην παρούσα περίοδο, μετά την οικονομική αλλά και την υγειονομική κρίση, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι δήμοι να προχωρήσουν με τρόπο αποφασιστικό και επιχειρησιακά αποδοτικό. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια χαμένων πόρων, χαμένων ευκαιριών, χαμένων ετών», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως «η Αυτοδιοίκηση πρέπει με ένα σύστημα σταθερό να είναι σε θέση με τρόπο συστηματικό να μπει δυνατά στην υπόθεση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις πρόσφατες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και του υφυπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αρμόδιου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μίχαελ Ροτ.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από διεθνείς παράγοντες που φαίνεται ότι επενδύουν στην εξέλιξη της πόλης μας, στην πρόοδό της και στη θέση που μπορεί να κατακτήσει σε λίγα χρόνια. Είναι όλα αυτά πρόδρομα σημάδια μιας ανοδικής πορείας και προοιωνίζονται θετικές εξελίξεις σε επενδυτικό, επιχειρηματικό, οικονομικό πεδίο. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την πόλη μας», παρατήρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.