Skip to main content

Ζέρβας: Ντροπή η Θεσσαλονίκη να μην έχει μέσο μαζικής μεταφοράς

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης το θέμα της μετακίνησης ενώ τόνισε ότι η πόλη είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Είναι ντροπή η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην έχει ένα μέσο μαζικής μεταφοράς», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του ΟΑΣΘ.

Η συνεδρίαση διεξάγεται σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Νίκος Σταθόπουλου, της διοίκησης του ΟΑΣΘ, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης το θέμα της μετακίνησης, ενώ τόνισε ότι η πόλη είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και πως έφτασε σε πρωτόγνωρα τριτοκοσμικά επίπεδα.

«Εγώ ως δήμαρχος, ως διοίκηση είμαστε εδώ για να λέμε αλήθειες και όχι για να γυρνάμε στο παρελθόν και να πολιτικοποιούμε τα προβλήματα της πόλης», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, «η Θεσσαλονίκη δεν έχει δημόσιο μέσο μαζικής μεταφοράς. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό».

Ο δήμαρχος κατά την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε ΕΔΕ. Θέλουμε με τρόπο αποδοτικό, ρεαλιστικό, ώριμο και βιώσιμο να συζητήσουμε για λύσεις».

«Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μεταβατική λύση αρκεί να υλοποιηθεί άμεσα», υπογράμμισε και ζήτησε παράλληλα με την αναδιάταξη να αρχίσουν οι διαδικασίες ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού χάρτη.