Skip to main content

Στο ΑΤ Λευκού Πύργου ο Ζέρβας - «Να βελτιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας»

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συναντήσεις με τον διοικητή του ΑΤ Λευκού Πύργου και τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ

Τους τρόπους και τις δυνατότητες ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης, συζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Διοικητή του Α.Τ. Λευκού Πύργου και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ιορδάνη Καλαϊτζή, που έχει την ευθύνη για το σύνολο του κέντρου της πόλης και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τσαϊρίδη.

Στο Α.Τ. Λευκού Πύργου

Ο κ. Ζέρβας έθεσε στον κ. Καλαϊτζή, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του, προτάσεις για τους τρόπους που μπορούν να επιφέρουν βελτιώσεις στη διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στο κέντρο της πόλης, οι οποίες δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Οι εικόνες προσφύγων και μεταναστών που κατασκηνώνουν σχεδόν καθημερινά έξω από τα αστυνομικά τμήματα, ανησυχούν τους συμπολίτες μας, που από την αρχή ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι απέναντι στους συνανθρώπους μας που κατέφυγαν στην Ελλάδα εξαιτίας του πολέμου στην χώρα τους, είπε ο κ. Ζέρβας.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι τρόποι αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της έξαρσης της παραβατικότητας στους χώρους του πανεπιστημίου αλλά και γύρω από αυτό καθώς και τα θέματα της αστυνόμευσης της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και του ελέγχου του παρεμπορίου, που δεν έχει αποδώσει αποτελέσματα που να ικανοποιούν τους επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης.

Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Τσαϊρίδη στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ο κ. Ζέρβας ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στην καθημερινότητα της αποστολής τους.

Απαντώντας στις επισημάνσεις του κ. Τσαϊρίδη για τις ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τις προτάσεις του για την ορθότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου δυναμικού της αστυνομίας και την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Ο κ. Τσαϊρίδης ανέφερε πως παρά τις υποσχέσεις που έχουν λάβει από την πολιτική ηγεσία αλλά και τις τοπικές αρχές, τα τμήματα στο όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι τα πιο υποστελεχωμένα αν και οι ανάγκες είναι ολοένα αυξανόμενες.

«Η έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το έργο που έχουν να επιτελέσουν οι Αστυνομικοί», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος επισήμανε ότι αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη σπατάλη υφιστάμενου δυναμικού, σε στόχους μη αξιοποιήσιμους.

«Όλα αυτά, λειτουργούν σε βάρος των πολιτών, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με το κυκλοφοριακό κομφούζιο του κέντρου της πόλης, αφού δεν υπάρχει ορθή κατανομή προσωπικού, λόγω έλλειψης», επισήμανε.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Διοίκηση της πόλης μπορεί να ασκήσει πίεση στο μέτρο που της επιτρέπεται ώστε να συμβάλλει δημιουργικά στην επίλυση θεμάτων που αφορούν όλους μας και διαβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι η αρχή που θα διέπει την διοίκηση την οποία προτείνει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

«Η βελτίωση της αισθήματος ασφάλειας και της καθημερινότητας των πολιτών, είναι άμεση προτεραιότητα και πρέπει να γίνει τέτοια για μία διοίκηση που έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, τους πολίτες.

Από τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για ισχυρή παρέμβαση και συνεργασία της αστυνομίας με την τοπική αρχή για την ενίσχυση αυτών των στόχων. Διότι ο δήμος μπορεί να μην έχει την άμεση αρμοδιότητα, αλλά μπορεί να συνεισφέρει στο αίσθημα ασφάλειας με πολλούς τρόπους, όπως πχ. Με την διασφάλιση του φωτισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης η Διοίκηση της πόλης μπορεί να ασκήσει πίεση στο μέτρο που της επιτρέπεται ώστε να συμβάλλει δημιουργικά στην επίλυση θεμάτων που αφορούν όλους μας και πρέπει σύντομα να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας της αδιαφορίας», τόνισε ο κ. Ζέρβας.