Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΖΕΡΒΑΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ... ΠΡΙΖΑ - 325 ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Τη λειτουργία 325 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Tην εγκατάσταση 325 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος, ανοίγοντας τις εργασίες της διαβούλευσης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), η οποία διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κορυφαίους φορείς της πόλης που εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα στον σχεδιασμό, τόνισε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει το παράθυρο προς μια νέα εποχή, την εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ο δήμος «αναδεικνύεται πρωτοπόρος».

«Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στοχεύει σε μια ορθολογική πρόβλεψη τοποθέτησης υποδομών φόρτισης. Συνυπολογίζει τη χωροταξική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, το σύστημα μεταφορών, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του δικτύου καθώς και τη μελλοντική εξέλιξη της ίδιας της πόλης», επεσήμανε ο δήμαρχος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που προκύπτουν από τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση τόσο για την οικονομία όσο και για το περιβάλλον.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι και ο δήμος Θεσσαλονίκης στρέφεται στην ανανέωση του στόλου του με ηλεκτρικά οχήματα. «Εκσυγχρονίζουμε τον στόλο οχημάτων, μειώνουμε τους ρύπους και σχεδιάζουμε τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας, πάντα με βάση τις ανάγκες των πολιτών. Και ο δήμος Θεσσαλονίκης, λοιπόν, μπαίνει στην πρίζα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ