Skip to main content

Ζέρβας: Πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών

«Αύριο έχουμε μια μεγάλη λαϊκή αγορά στην περιοχή της Μαρτίου. Άμα είναι γεμάτη κόσμο, θα μεγάλωσει ο κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού», είπε ο δήμαρχος.

Υπέρ του μέτρου αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού στους πολίτες.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, «συμφωνεί μαζί μου και ο Περιφερειάρχης, πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών, έχω μεταφέρει την άποψη και στην κυβέρνηση. Αύριο έχουμε μια μεγάλη λαϊκή αγορά στην περιοχή της Μαρτίου. Άμα είναι γεμάτη κόσμο, θα μεγάλωσει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού. Ξέρω ότι ο κόσμος τις προτιμά για πιο φθηνό και φρέσκο προϊόν. Ας κάνουν υπομονή οι πολίτες, ας μην πάρουν το πιο φθηνό για αυτό το διάστημα, ας πάνε στο σούπερ μάρκετ, στο μπακάλικο, ή στο μανάβικο της γειτονιάς, όπου υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα προστασίας. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε για μανταρίνια και κρεμμυδάκια μ` άλλους 500 συμπολίτες μαζί.»

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι αν επαναληφθούν τα φαινόμενα της αθρόας προσέλευσης πολιτών στη Ν.Παραλία, υπάρχουν τρόποι για να κλείσει και να αστυνομευθεί: «Εχουμε τρόπους να το κάνουμε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να ακούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να μένουμε σπίτι. Κι εμένα μ` άρεσε να κάνω ποδήλατο στην Παραλία, αλλά το έκοψα. Είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να προσέχουμε όλοι.»

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ακόμα ότι «δεν είναι εποχή να κλείνουμε εκκρεμότητες στον γκισέ των δημοτικών υπηρεσιών» και εξήγησε: «Εμείς εργαζόμαστε με όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να μπορούν όλοι οι υπόλοιποι να μένουν στο σπίτι. Ο Δήμος λειτουργεί κανονικά σε δύο βάρδιες, με περιορισμένο προσωπικό, αλλά τα έργα συνεχίζονται κανονικά, οι διαγωνισμοί “τρέχουν”, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει δια περιφοράς των θεμάτων, η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί κανονικά, κάνουμε απολυμάνσεις, κάνουμε και μια εξαιρετική ανάπλαση στην Αγγελάκη, λειτουργεί ενισχυμένη η “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εδώ και δύο μέρες λειτουργεί εκτεταμένο το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι” και από τα ΚΑΠΗ. «Είναι κλειστά για προσέλευση, αλλά υπάρχει ενισχυμένο προσωπικό που μπορούν οι ηλικωμένοι να βρουν τηλεφωνικά στο κάθε ΚΑΠΗ για να ζητήσουν βοήθεια. Επίσης λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2310550989, όπου μπορούν να καλέσουν οι συνάνθρωποί μας που έχουν πρόβλημα, για να βρουν βοήθεια, σε απολύτως απαραίτητα θέματα. Εχθές εξυπηρετήθηκαν 50 συμπολίτες μας περίπου.»