Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
x

ΖΕΡΒΑΣ: ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ, ΝΕΑ ΔΕΘ, ΝΕΟ ΟΑΣΘ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ

«Το πρότζεκτ Νέα Τούμπα είναι μια πρόκληση για τον ΠΑΟΚ και την πόλη και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα», τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό των ομάδων της Θεσσαλονίκης θέλει να σταθεί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis» χαρακτήρισε «πρόκληση» το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας τόσο για τον «Δικέφαλο» όσο και για την ίδια την πόλη συμπληρώνοντας πως «πρέπει να προχωρήσει γρήγορα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Ζέρβας:

Για την παρουσία του στη γενική συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ: «Το κάνω κάθε χρόνο. Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, χθες μου θύμισαν ότι είμαι εγγεγραμμένο μέλος από το 1992. Κάθε χρόνο πηγαίνω και ενημερώνομαι για τα θέματα του ΑΣ ΠΑΟΚ. Θα το κάνω και του χρόνου, όπως, επίσης θα πάω σε όποια εκδήλωση του οποιουδήποτε συλλόγου της πόλης εφόσον κληθώ. Οι περισσότερες μεγάλες και ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν ως έδρα τους τον δήμο Θεσσαλονίκης. Προφανώς ως Δήμαρχος θα σταθώ δίπλα σε όλες τις ομάδες και τις αγωνίες τους».

Για το πρότζεκτ της νέας Τούμπας: «Δεν έχω ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις λόγω και των εκλογών. Δεν γνωρίζω σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φάκελος με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο μετά το οκ που πήρε από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Είναι κρίσιμη η περίοδος μέχρι το τέλος του 2019, πρέπει μέχρι τότε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Είμαι κοντά στο εγχείρημα. Το έχω δηλώσει πως στόχος μου είναι να επιταχύνω τις διαδικασίες προς όφελος του ΠΑΟΚ, της Τούμπας αλλά και της πόλης. Το πρότζεκτ αυτό είναι μια πρόκληση για ΠΑΟΚ και την πόλη και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα. Σε τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει τη νέα Τούμπα, τη νέα ΔΕΘ, τον νέο ΟΑΣΘ και το Μετρό».

Για την προτεραιότητά του ως δήμαρχος: «Ήδη ασχολούμαι με την καθαριότητα. Για το πώς μπορεί να αναταχθεί το πρόγραμμα της καθαριότητας. Ακόμη και το καλοκαίρι που παραδοσιακά πέφτουμε σε μια ραστώνη, δεν θα επιτρέψω να χαθεί ούτε μια ώρα».

Για τους ποδηλατόδρομους: «Υπάρχει ένα έργο το οποίο έχει προϋπολογιστεί στο ένα εκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή νέων ποδηλατόδρομων, με ταυτόχρονη συντήρηση των παλαιότερων. Αυτή τη στιγμή, η Θεσσαλονίκη έχει μόνο 14 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους, γεγονός απαράδεκτο. Θα δημιουργηθούν νέοι ποδηλατόδρομοι μήκους 10 χιλιομέτρων και θα συντηρήσουμε τους παλιότερους. Το έργο δημοπρατείται εντός του 2019 και μέσα στο 2020 θα έχουμε τα πρώτα νέα χιλιόμετρα και, παράλληλα, καλύτερα συντηρημένα τα χιλιόμετρα που ήδη υπάρχουν».





A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ