Skip to main content

Ζέρβας: Το μέλλον της Θεσσαλονίκης αντάξιο της μεγάλης ιστορίας της

Το δώρο του δημάρχου στη.... Θεσσαλονικιά Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το σχόλιο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το πιο δημοφιλές τοπόσημο της πόλης

Μία ασημένια μινιατούρα του γνωστού τοπόσημου της Θεσσαλονίκης, τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, χάρισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου που παραβρέθηκε στο δημαρχείο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο κ. Ζέρβας στον χαιρετισμό υποδοχής της ΠτΔ δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μας που έχουμε μαζί μας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εμείς της θεωρούμε Θεσσαλονικιά. Γνωρίζουμε πόσο αγαπάει τη Θεσσαλονίκη, πόσο συχνά την επισκέπτεται. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 110 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Είναι μια σημαδιακή χρονιά για μας. Είναι χρόνια δημιουργίας, χρόνια δύσκολα, αλλά σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε που η Θεσσαλονίκη βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Είναι μέρες λαμπερές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι πάντα το μέλλον θα προσφέρει σε αυτήν την πόλη μέρες αντάξιες της μεγάλης ιστορίας της».

Την ώρα που ο δήμαρχος έδινε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δώρο και ανέφερε ότι οι ομπρέλες είναι το πιο γνωστό τοπόσημο, η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι «μόνο σοκολατάκια δεν έχουν γίνει».

Το εδέσματα της δεξίωσης ετοίμασαν τέσσερις διακεκριμένοι σεφ Ambassadors της πόλης που προβάλουν τη γαστρονομία της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

-Σωτήρης Ευαγγέλλου Executive Chef στο Makedonia Palace
-Απόστος Αλτάνης Εxecutive Chef Hyatt Regency Thessaloniki
-Δημήτρης Τσανανάς Εxecutive Chef στο ΜΕΤ HOTEL
-Mανώλης Παπουτσάκης Ιδιοκτήρης των εστιατορίων «Χαρούπι» και «10 τραπέζια»

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε παρουσίαση του σταθμού τηλεδιερμηνείας για κωφούς και βαρήκοους που λειτουργεί στο φουαγιέ του δημαρχείου από τον άμισθο σύμβουλο του δημάρχου, Γιάννη Καστούρας.

Στην δεξίωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές και φορείς της πόλης.