Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΖΕΡΒΑΣ ΣΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΡΙΤΣΗΣ»

Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Η σχολική στέγη στο επίκεντρο της συνάντησης με Λιβάνιο

Η αποτίμηση της κατάστασης στους Δήμους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η επικείμενη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσαν τα τρία θέματα αιχμής που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι η διαχείριση της κρίσης, οι πρωτοβουλίες για την οικονομική ελάφρυνση καθώς και η αναστολή λειτουργίας σειράς καταστημάτων αποτυπώνεται και επιβαρύνει δυσανάλογα τα οικονομικά των Δήμων, με την ανάγκη για περαιτέρω οικονομική τους ενίσχυση να κρίνεται επιβεβλημένη.

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» τόνισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς ώστε να αξιοποιήσει το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του οποίου θα διατεθούν στην αυτοδιοίκηση κονδύλια ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη αναγκών σε πολλά πεδία όπως στην προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, σε έργα υποδομής πολιτικής προστασίας, σε βασικά έργα υποδομής σε κρίσιμους τομείς, στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ καθώς και σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην έγκαιρη προετοιμασία των μελετών των έργων και στην ωρίμανσή τους, ώστε να ενταχθούν άμεσα στο Πρόγραμμα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη δημοτική αρχή, μπροστά στον επικείμενο νόμο-πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την εξέλιξη και αναβάθμιση του θεσμού. Πέραν αυτών, τέθηκε σειρά άλλων ζητημάτων, με υπόμνημα προς τον υπουργό, που αφορούν σε ειδικά θέματα ρύθμισης αρμοδιοτήτων και αναβάθμισης των δυνατοτήτων του Δήμου.

Ο κύκλος των επαφών του δημάρχου στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σε εξειδικευμένο πλαίσιο όλα τα ζητήματα της αυτοδιοικητικής ατζέντας με ειδικότερη αναφορά στα ζητήματα της σχολικής στέγης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ