Skip to main content

Ζέρβας σε Βαρουφάκη: Τα... πρωτάκια να βοηθούν ο ένας τον άλλον (vid)

Οι δύο άνδρες κατά τη συνάντηση τους ανέλυσαν τα σημαντικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους.

Σε πολύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη στο δημαρχιακό μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του επικεφαλής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και την 84η ΔΕΘ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δώρισε στον κ. Βαρουφάκη το βιβλίο του «Λεύκες ή Χαμαίρωπες», ενώ και οι δύο στάθηκαν στο γεγονός ότι είναι «πρωτάρηδες», ο ένας στη διοίκηση του δήμου και ο άλλος στην αρχηγία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, με τον κ. Ζέρβα να τονίζει ότι «τα πρωτάκια πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον».

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την πόλη μας. Ήταν μια πρώτη προσπάθεια να του μεταφέρουμε το φορτίο όλων των προβλημάτων που αφορούν την πόλη μας είτε αφορά τον τομέα της καθημερινότητας είτε αφορά τις υποδομές», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας μετά το τέλος της συνάντησης.

«Πιστεύω ότι με την ικανότητα που έχει στην ανάλυση των προβλημάτων και στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων να βοηθήσει από την δική του πλευρά στην επίλυση όλων αυτών των θεμάτων. Να είμαστε στα τέσσερα αυτά χρόνια που ξεκίνησαν για εμάς ως δημοτική αρχή και για αυτόν ως μέλος του κοινοβουλίου και επικεφαλής μιας παράταξης στο ελληνικό κοινοβούλιο μια εξαιρετική συνεργασία για το καλό της πόλης μας και την προοπτική η πόλη να δει το μέλλον όπως επιθυμεί και αξίζει σαν μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε ως «προσωπική χαρά» τη γνωριμία του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, γιατί όπως είπε «είναι ένας νέος, σύγχρονος άνθρωπος».

«Η συζήτηση από την πρώτη στιγμή ήταν ουσιαστική, η συνεργασία, ελπίζω και είμαι σίγουρος, θα είναι και αυτή ουσιαστική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Ως ΜέΡΑ25 και ως μέλος του ευρωπαϊκού DiEM25 έχουμε μια παράδοση σε αυτό που εκτός Ελλάδας λέγεται municipalism, δηλαδή δημοτικές κινήσεις που δίνουν την έμφαση μεταφοράς εξουσιών στον δήμο, στον εκσυγχρονισμό, στην ηλεκτροκίνηση, στις νέες τεχνολογίες, στο πως να παντρέψεις ταυτόχρονα τη συμμετοχική δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο με τις νέες τεχνολογίες οι οποίες την απελευθερώνουν σε κάποιο επίπεδο εάν γίνει σωστή χρήση», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει πως «ήρθα εδώ με το τρακ του πρωτάρη, γιατί είναι η πρώτη φορά που είμαι βουλευτής Θεσσαλονίκης, με πλήρη συναίσθηση του βουνού της πληροφορίας που έχω να συλλέξω. Θα έχω πολλά να μάθω από τον δήμαρχο».

Καταλήγοντας ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτές οι συνεργασίες να γίνονται χωρίς να δίνεται σημασία στα κομματικά οφέλη, τις ταμπέλες, το πολιτικό κόστος «μόνο και μόνο για να προωθηθούν τα συμφέροντα μια πόλης που είναι η πιο ευρωπαϊκή της ΝΑ Ευρώπης και η οποία είναι παρατημένη εδώ και δεκαετίες».

«Η επανασύνδεσή της με την υπόλοιπη Ευρώπη, η μετατροπή της σε έναν κεντρικό κόμβο όπως ήταν για αιώνες, ο πολυπολιτισμός της Θεσσαλονίκης, η δημιουργία συνεργειών μεταξύ διαφορετικών φορέων και δομών, του δήμου, της ΔΕΘ, των λιμανιών, των τρένων κάτι που δυστυχώς με τον τρόπο που έχουν γίνει οι ιδιωτικοποιήσεις υπό την δαμόκλειο σπάθη των μνημονίων δεν έχει βοηθήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.