Skip to main content

Ζέρβας: Σωστή η απόφαση Μπουτάρη - Ούτε απαξίωση ούτε σιωπή

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως ήρθε η ώρα «νέοι, έμπειροι και ικανοί άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία της πόλης».

«Σωστή και λογική» χαρακτηρίζει την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στον δήμο, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» τονίζει πως η δίκαιη αποτίμηση του έργου του κ. Μπουτάρη «δεν είναι υπόθεση της στιγμής και θα κριθεί στο τέλος της θητείας του» και σχολιάζει πως «δεν μηδενίζουμε, δεν απαξιώνουμε και δεν σιωπούμε μπροστά στα θετικά του απερχόμενου δημάρχου αλλά ούτε στη σημερινή εικόνα της πόλης».

«Οκτώ χρόνια μετά, η Θεσσαλονίκη καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Σήμερα η πόλη είναι βρώμικη, σχεδόν εγκαταλελειμμένη, με οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με αυξημένη παραβατικότητα, με αναιμική ανάπτυξη, ανήμπορη να παρακολουθήσει τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Χρειάζεται νοικοκύρεμα ώστε να ανακτήσει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή της» επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ζέρβας τονίζει επιπλέον πως «πρέπει όλοι να δούμε καθαρά το μέλλον της πόλης και ανεπηρέαστοι από την προσωποκεντρική διάσταση της διοίκησης Μπουτάρη, να επιλέξουμε την ατζέντα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη».

«Εμείς, στην παράταξη "Ναι στη Θεσσαλονίκη", πιστεύουμε πως η πόλη έχει ανάγκη μία πολιτική αλλαγή και μία νέα σελίδα. Μια σελίδα που θα κρατήσει ό,τι θετικό επιτεύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και με νέα ορμή, δύναμη και όρεξη, θα καταφέρει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις».

«Ήρθε η ώρα νέοι, έμπειροι και ικανοί άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία της» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Επιτυχημένη η πρώτη θητεία - Μαύρη η καθημερινότητα στην πόλη» 

Στο περιθώριο, μάλιστα, της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, στο πλαίσιο των επαφών της δημοτικής του παράταξης με φορείς της πόλης, ο κ. Ζέρβας σχολίασε στη Voria.gr πως «ο κύκλος για κάποιους μπορεί να έχει τελειώσει χθες - σήμερα, για μένα όπως για αρκετούς άλλους, ίσως και για την πόλη, έκλεισε μετά την εκλογή του 2014».

Και εξήγησε: «Στη δεύτερη θητεία, έχοντας κάνει ένα πρώτο κύκλο με μεγάλη επιτυχία με πολλά στελέχη ικανά κοντά του, με τη μεγάλη πλειοψηφία της πόλης κοντά του, οι επιλογές, οι στοχεύσεις, η επαφή με την καθημερινότητα αφέθηκαν πίσω. Παραπέμπω στη δήλωση που είχα κάνει όταν είχα ανεξαρτητοποιηθεί λέγοντας ότι ακριβώς αυτή η λογική μιας προσωποκεντρικής διοίκησης, ανθρώπων που είναι δίπλα στον δήμαρχο και λένε "ναι", η πλήρης αποστασιοποίηση από τα προβλήματα της πόλης, από τους πολίτες της πόλης, νομοτελειακά θα έφτανα σε αυτό το σημείο».

«Ο δήμαρχος της πόλης που μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100, να επικαλείται κάποιες δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν πολύ ψηλά, αλλά παρόλα αυτά λέει ότι έχει κουραστεί» πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας τονίζοντας πως ο ίδιος κρατά τα καλά από όλη αυτή τη θητεία, «αλλά οπωσδήποτε ξεκινάει η επόμενη ημέρα».

«Η επόμενη μέρα για την πόλη είναι σημαντική» υπογράμμισε. «Δυστυχώς η γκρίζα προοπτική στην οποία αναφέρθηκε εχθές (σ.σ. ο κ. Μπουτάρης), ήδη υφίσταται. Η γκρίζα προοπτική δεν έχει να κάνει με τον άνεμο που πνέει στην πόλη, ο οποίος εύχομαι να είναι πάντα εξωστρεφής και ανανεωτικός, αλλά έχει να κάνει με την παρακολούθηση των προβλημάτων της πόλης. Και η εικόνα της καθημερινότητας στην πόλη δεν είναι γκρίζα, είναι μαύρη. Αυτό θα αγωνιστούμε να βελτιώσουμε. Σε αυτό εγώ και τα μέλη της παράταξής μου θα καταθέσουμε μία πρόταση πολύ συγκεκριμένη και ουσιαστική και θεωρώ ότι θα δικαιωθούμε στο τέλος αυτής της πορείας μέχρι τον Μάιο» συμπλήρωσε.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τον δήμαρχο να συνεχίζει να διοικεί την πόλη «γιατί η θητεία αυτής της διοίκησης είναι μέχρι 31 Αυγούστου». «Έχουμε μπροστά μας περίπου 10 μήνες, σχεδόν ένα χρόνο. Ο Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση πρέπει να διοικήσουν. Η πόλη δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία την προεκλογική, χωρίς να διοικείται. Έχοντας την τιμή να είμαι και δημοτικός σύμβουλος, θα παρακολουθώ και αυτό. Γιατί πέρα από την προεκλογική διαδικασία και εκστρατεία είναι εξαιρετικά σημαντική η ενασχόληση με το καθημερινό έργο της δημοτικής διοίκησης» σημείωσε.

«Άρα και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Καλώ και τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να δώσουν το βάρος που πρέπει και να μην μιλάνε για εξωστρέφεια οι ίδιοι για την πόλη, όταν η παράταξή του, η διοίκηση έχει μια σημαντική εσωστρέφεια εδώ και καιρό» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.